6.2.2024. 15:30
0
Objavljeni podaci koliko su dužni bh. nogometni klubovi: Četiri kluba imaju milionske dugove
FOTO: N/FSBiH
Poreska uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je listu poreskih obveznika sa iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2023. godine.

Lista je ogromna i broji čak 4.989 dužnika, a među njima se nalazi i veliki broj (nekadašnjih i sadašnjih) premijerligaških nogometnih klubova.

Uvjerljivo najveći dužnik je zenički Čelik, koji duguje ukupno 5,8 miliona KM, od čega na glavnicu otpada 3,5 miliona, dok 2,3 miliona KM iznosi kamata.

Drugi najveći dužnik je također još jedan član Prve lige FBiH, nekadašnji premijerligaš, tuzlanska Sloboda.

Tuzlaci su državi dužni gotovo 3,4 miliona KM (2,4 miliona glavnica dok kamata iznosi 937 hiljada KM).

Što se tiče premijerligaša iz BiH ekipa Željezničara dužna je 1,7 miliona KM što predstavlja značajan napredak s obzirom da je tim sa Grbavice u prošloj godini vratio dva miliona KM duga.

Mostarski Zrinjski takođe duguje milionski iznos (1,09 miliona KM) dok je ekipa Širokog Brijega dužna 218 hiljada KM. FK Sarajevo duguje 132, a Velež 103 hiljade KM.

(Aldin B.)

BiHporez
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.