10.2.2024. 19:09
0
Rožman nikad iskreniji: Neće biti idealno, ali idemo dobrim putem
Prvi pravi izazov u 2024. godini očekuje sutra nogometaše FK Sarajevo.

Bordo momci od 13 sati igraju protiv FK Sloboda u Tuzli, a radi se o susretu osmine finala Kupa naše zemlje.

Meč je najavio šef struke Simon Rožman, a dotakao se i priprema koje su odrađene.

"U prvom redu bih se zahvalio klubu koji nam je omogućio sve što smo željeli, kao i organizatoru priprema u Umagu. Momci su napravili sve što se od njih očekivalo, bilo je malo drugačije nego što su možda bili naviknuti, ali mi idemo u dobrom pravcu. Kada povučem crtu, mogu biti zadovoljan nekim progresom i nadam se da ćemo imati energiju na razini u utakmicama.

Želim to vidjeti na takmičarskim utakmicama, znam da neće na prvoj utakmici biti odmah idealno, ali želimo zadovoljiti sebe i naše navijače", rekao je Rožman.

Sarajevo je odigralo niz prijateljskih utakmica. Ističu da su pažljivo birali rivale.

"Sve smo detaljno pripremali. Znamo šta nas čeka sada u prvenstvu, ali i u Evropi na proljeće. Meni je najbitnije da imamo osnovnu sliku, da pričamo sa igračima šta je dobro, a šta ne. Nemamo nikakvog alibija za prvenstvo da nešto nije nama na raspolaganju. Neće sve biti idealno, ali idemo dobrim putem".

Pet novih igrača je stiglo na Koševo ove zime. Bilo je i odlazaka.

"Imamo zdravu sredinu. Tražimo kostur ekipe na duže staze. Doveli smo mlade i potentne igrače, trebat će im vremena, potencijal nije upitan, ali imamo dobar mix. Najbitnije je da budemo spremni za sve što nas čeka na ljeto i svaka utakmica nam je kvalifikacijska".

Sutra je prva takmičarska utakmica.

"Uvijek su prve utakmice specifične. Prva je, mora proći. Cijele pripreme smo se spremali na sve što nas čeka, dečki su spremni i nadam se da jedva čekaju da pokažu kvalitete. Mi smo spremni, bit će ispunjen stadion, a to je bit svega. Želimo sebi dokazati da možemo i vjerujem da ćemo proći dalje u Kupu", dodao je slovenski stručnjak.

Treba istaći da će i navijači FK Sarajevo u velikom broju put Tuzle. To su potvrdili putem svoje zvanične stranice.

"Uplate su obustavljene, sve mjesta su popunjena", saopštili su Horde zla koje su tako uspjeli popuniti kapacitet dan prije isteka roka za uplate.

Sarajevo drugi dio sezone u prvenstvu otvara utakmicom sa Širokom Brijegom naredne nedjelje na Koševu. Bordo momci kao cilj imaju plasman u Evropu, a za sada su igri na dva fronta, prenosi SS.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.