11.2.2024. 11:20
0
Jedinstvo iz Bihaća iznenadilo u Kupu BiH i eliminisalo GOŠK, sutra okršaj Slobode i Sarajeva
Fudbaleri bihaćkog Jedinstva savladali su premijerligaša GOŠK u osmini finala i tako se na sveopće iznenađenje plasirali u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH.

Na teškom terenu stadiona “Borići” igrala se prilično dosadna utakmica, a obje ekipe imale su po jednu ozbiljnu prijetnju protivničkom golmanu.

Bili su to dalekometni pokušaji, ali mreže su ostale netaknute. S obzirom da nema produžetaka, nakon isteka regularnog vremena izvodili su se penali, a Bišćani su imali više sreće i odvažnost.

Igrači GOŠK-a promašili su dva penala, Jedinstvo jedan što je bilo dovoljno za konačnih 4:2 i veliko slavlje tima s Une.

Zrinjski je Pod Bijelim brijegom dočekao Slaviju iz Istočnog Sarajeva i nije dozvolio gostima ni da pomisle na iznenađenje. Dva gola Ćužea, te jedan Savića bili su dovoljni za siguran plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Posljednji meč osmine finala danas su igrali Posušje i Laktaši, a premijerligaš s Mokrog Doca rutinski se plasirao dalje.

Dva gola Pavkovića osigurala su rutinski plasman u dalje takmičenje.

Velež je u petak savladao Tuzla City, dok će preostali mečevi biti odigrani u nedjelju.

U 13 sati sprema se spektakl u Olovu, gdje Stupčanica dočekuje Široki Brijeg, dok će na Tušnju u Tuzli biti odigran derbi ove faze Kupa BiH. Snage će odmjeriti stari rivali Sloboda i Sarajevo.

Premijerligaši Sloga i Igman borit će se za nastavak u Kupu na stadionu u Doboju od 16 sati, a Borac će od 18.30 na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekati Zvijezdu 09.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.