27.2.2024. 16:13
0
Marinović pred Sarajevo: Derbiji uvijek sa sobom nose naboj i dozu pritiska
Borac i Sarajevo u srijedu od 18.30 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igraju prvi duel četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

- Čeka nas derbi utakmica i to je motiv više da igramo što bolje od prve do posljednje minute. Dobro se poznajemo i veoma je važno da budemo skoncentrisani od početka do kraja. Znamo da je Sarajevo kvalitetan protivnik bez obzira na rezultate u proteklom periodu. Detalji će odlučiti pobjednika. Moramo da budemo skoncentrisani, a naš cilj je pobjeda. Želim da pozovem navijače da dođu na stadion i da svojim navijanjem budu naš igrač više - poručio je fudbaler Borca Jakov Blagaić na konferenciji za novinare.

Van stroja je jedino David Čavić koji se uskoro vraća na teren.

Stručni štab detaljno je secirao igru protivnika, a Vinko Marinović kaže da od svoje ekipe očekuje da nastavi u dosadašnjem ritmu.

- Nakon prvenstvenog derbija sa Veležom čeka nas derbi i Kupu BiH sa ekipom Sarajeva koja je skup kvalitetnih pojedinaca. Znamo šta nas čeka. Derbi utakmice uvijek sa sobom nose naboj i dozu pritiska, ali mi igramo veoma dobro i želimo da nastavimo u tom ritmu. Nadam se da ćemo slaviti sa našim navijačima koje pozivam da dođu u što većem broju na stadion. Njihova podrška nam uvijek znači - poručio je Marinović.

Borac i Sarajevo ove sezone igrali su dva meča u Premijer ligi BiH i oba su okončana identičnim rezultatom - 1:1.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.