19.3.2024. 18:39
0
Selektor Ukrajine upozorava: U BiH samo jedan igrač je iz domaće lige, trebaju nam dobre pripreme
Selektor Ukrajine Sergiy Rebrov (49) komentarisao je pripreme svoje reprezentacije za utakmicu protiv BiH.

Ukrajina se priprema u španjolskoj Marbelli još od prošle sedmice. Domaća liga ranije je zaustavljena kako bi igrači bili na raspolaganju selektoru za pripreme za duel protiv Zmajeva.

“Neki igrači tek danas dolaze na okupljanje tako da smo morali ekipi priključiti i neke mlađe igrače da bi nas bilo dovoljno za rad. Moram se zahvaliti Dynamu, Shaktranu i Dnipru što su ranije pustili svoje igrače. Cilj je jasan – priprema za izuzetno važne mečeve koji nas čekaju. Time što smo se okupili ranije najbolje smo igračima pokazali koliko je važno ovo što nas čeka. Mislim da radimo dobro” rekao je Rebrov.

“Bosna i Hercegovina ima samo jednog igrača iz svog prvenstva. To je dovoljno da igrači shvate koliko su ove pripreme važne i kakav nas protivnik čeka” smatra ukrajinski selektor.

Ukrajina gostuje Bosni i Hercegovini u polufinalu baraža za EURO 2024 u četvrtak 21. marta u Zenici od 20,45 sati.

Zvijezda selekcije Ukrajine i engleskog Chelsea Mykhailo Mudryk je tokom vikenda zabio gol za svoj tim, prošao u polufinale FA Cup i priključio saigračima na pripremama. Ofanzivac Ukrajine govorio je za zvaničnu stranicu tamošnjeg Saveza.

“Sve je dobro i jedva čekam da počnem trenirati. Ipak, prvo je potreban dan odmora i onda se može spremno trenirati.

“Kad dođeš u reprezentaciju, moraš se prilagoditi iz klupskog fudbala. Što brže to bolje. Već znamo kako to učininiti. Svaka ekipa je posebna, svaka je drugačija. BiH je posebna ekipa za koju se treba posebno pripremati. Koga da izvdojim iz reprezentacije BiH? Protivinci imaju Džeku i Pjanića – poznate fudbalere.

Da bi napravili uspjeh u baražu, morate izaći na teren, pokazati koliko vrijedite i pobijediti.”

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.