20.3.2024. 17:46
0
Ukrajnici optimistični pred Zmajeve: Nećemo imati poštovanja prema domaćim igračima, gledamo sebe
FOTO: n1
Sutra je na rasporedu prvi polufinalni susret baraža za Euro koji će se predstojećeg ljeta održati u Njemačkoj, a sa selekcijom BiH snage će odmjeriti ekipa Ukrajine.

Ukrajinci su jučer stigli u našu zemlju, a tim povodom medijima su se obradili kapiten Oleksndr Zinchenko i selektor Sergiy Rebrov.

Nekada sjajni fudbaler istakao je kako očekuje veoma težak susret za njegovu selekciju.

“Za mene nije bitno kako je Bosna i Hercegovina igrala kvalifikacije. Za ovu utakmicu mogu biti najpripremljeniji i pokazati kako se igra fudbal. Spremni smo. Nećemo imati poštovanja prema domaćim igračima, mi se moramo skoncentirati samo na nas”, ističe Rebrov.

Rebrov je nekada dijelio svlačionicu sa našim selektorom Savom Miloševićem.

“Savu znam kao igrača, međutim ne i kao trenera. Gledao sam nekoliko utakmica koje je vodio, promijenio je dosta igrača, strategija”, rekao je Rebrov.

Medijima se potom obratio i fudbaler Arsenala Olexander Zinchenko.

“Moja očekivanja su ta da znamo kako će biti teško. Prije svega rekao bih da imaju odličan tim, iskusne igrače koji će podijeliti svoje znanje s drugima. Svi igrači su mnogo bolji pred svojom publikom. Nadam se da ćemo se pokazati u što boljem izdanju sutra”, rekao je Zinchenko.

Zinchenko nije želio reći ko je favorit u ovom susretu.

“Nisam neko ko će odlučivati koji je tim bolji. To ću prepustiti vama, novinarima, ali smo u vremenu kada nam se mijenja generacija u timu. Imamo mladih igrača, ali i iskustva. Dobra je mješavina u ovom momentu i vjerujem da ovaj tim može ostvariti velike stvari. Lijepo je pričati o promjeni, ali ono čime raspolažemo ćemo pokazati na terenu”, zaključio je Zinchenko, prenosi N1.

Ukrajina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.