20.3.2024. 19:36
0
Zmajevi obavili posljednji trening uoči utakmice sa Ukrajinom
FOTO: Reprezentacija.ba
Reprezentativci BiH su večeras na stadionu “Grbavica” obavili posljednji trening uoči utakmice baraža za EURO protiv Ukrajine koja se igra u četvrtak od 20,45 sati u Zenici.

Bio je ovo treći trening Zmajeva pred ovaj meč, a selektor Savo Milošević (50) je na raspolaganju imao sve igrače.

Milošević je na današnjoj press konferenciji govorio pred sutrašnji dvoboj.

Suštinski imamo sve podatke o Ukrajini, ja sam igrao sa Rebrovim. Vježbali smo penale, znamo kakva su iskustva, ali negativni rezultati u baražu. Svima dođe kraj, pa tako nadam se da će i ovoj. Sve su tradicije tu da se ruše, ali smo o tome računali od prvog dana.

Može da se desi i da bude neriješen rezultat, tada bi jako bitno bilo da znamo kako je kada stanemo i šutiramo. Drugačije je na utakmici, ali probali smo i večeras ćemo još jednom.“

Kapiten Edin Džeko (37) smatra da su sutra šanse podjednake.

“Ne bih pričao mnogo šta su njihove mane, a šta su bolje strane. Svi dobro poznajemo Ukrajinu, to je dosta mlada, ali i dosta jaka reprezentacija. Ovo neće biti lagana utakmica. Igramo pred našim navijačima i imamo kvalitet.

Trebamo vjerovati u sebe i da vjerujemo da možemo pobijediti. Ako mi ne vjerujemo, ko će vjerovati u nas. Utakmica je 50/50. Mi imamo mane, isto oni. Nadamo se da ćemo sakriti mane, a da će vrline izaći tu najviše gdje treba.”

Duel BiH – Ukrajina sudit će Felix Zwayer iz Njemačke.

Pobjednik ovog susreta će 26. marta igrati finale baraža protiv Izraela ili Islanda, prenosi Reprezentacija.ba.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.