20.3.2024. 19:38
0
Ukrajinci trenirali na Bilinom Polju
FOTO: Reprezentacija.ba
Reprezentativci Ukrajine večeras su na stadionu Bilino Polje u Zenici obavili službeni trening pred sutrašnji duel baraža za EURO protiv BiH koji se igra od 20,45 sati.

Ukrajincima je ovo bio jedini trening u našoj zemlji, a prethodnih desetak dana pripremali su se u Španiji.

Selektor Ukrajine Serhiy Rebrov je na zvaničnoj press konferenciji govorio pred meč baraža.

“Očekujem tvrdu utakmicu. Za mene nije bitno kako je BiH igrala u kvalifikacijama. Bili su peti, ali to nije bitno. Mislim da se za ovakav susret svaka ekipa može pripremiti dobro i odigrati dobro. Smatram da BiH ima dobar tim. Respektujemo ih, ali moramo se skoncentrisati samo na nas“, rekao je Rebrov i prokomentarisao našeg selektora Savu Miloševića sa kojim je zajedno nastupao u igračkim danima.

“Znam Savu veoma dobro jer smo igrali zajedno. On je veoma dobra i iskrena osoba, ali ga ne poznajem kao trenera. Tek je četiri utakmice na klupi BiH. Mnogo igrača je isprobao u prethodnim utakmicama. Nekada je mijenjao i sistem igra i teško se pripremiti. Respektujem Savu, ali u toku utakmice nećemo biti prijatelji. Naravno, prije i poslije meča ćemo se pozdraviti“

Utakmicu sa BiH najavio je i prvotimac Arsenala Oleksandar Zinchenko.

“Bit će veoma teško. Oni imaju odličan tim i iskusne igrače koji će podijeliti svoje iskustvo sa ostalima. Fudbaleri u reprezentativnom dresu su uvijek bolji i motivisaniji kada igraju pred svojim navijačima. Očekujemo neizvjesnu utakmicu. Ipak, nadamo se da ćemo odigrati najbolje što je moguće.“

Duel BiH – Ukrajina sudit će Felix Zwayer iz Njemačke.

Pobjednik utakmice BiH – Ukrajina će 26. marta igrati finale baraža za EURO protiv Izraela ili Islanda, prenosi Reprezentacija.ba.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.