30.3.2024. 15:41
0
FK Igman Konjic prozvao Osima zbog izjave o klubu
FOTO: Screenshot
Nakon što je bivši trener Željezničara Amar Osim, u podkastu Indirekt poručio da, između ostalog, fudbalski klub Igman Konjic (navodeći još par klubova koji se trenutno bore za opstanak uz Želju), "uz dužno poštovanje" nema tradiciju, oglasili su se iz ovog kluba.

Oni su istakli da se nadaju da Osim to nije mislio zlonamjerno. Saopćenje kluba prenosimo u cjelosti.

"Gostujući na nekom od medija, gospodin Amar Osim je lakomisleno, a iskreno se nadamo ne i zlonamjerno izjavio da naš klub 'nikakvu tradiciju nema'.

Na zahtjev mnogobrojnih simpatizera upoznati ćemo ga sa osnovnim činjenicama. Godine 2020. izdata je knjiga '100 godina fudbala u Konjicu', u kojoj je argumentovano uz mnogobrojne fotografije, opisan put našeg kluba kroz čitavo jedno stoljeće. Vrijednost knjige je još veća, uzimajući u obzir da je u posljednjoj agresiji naš stadion izgorio a sa njim nažalost i gotovo cijela arhiva.

Zahvaljujući Konjičanima koji su ujedinili sredstva znanje, ugled, bez neke velike kuknjave stadion je obnovljen i izgleda ljepši nego ikad, a tek smo počeli. Za ovaj period dres FK Igman nosilo je hiljade zlatnih momaka, najviše smo ponosni na one iz naših redova koji su dali živote za našu domovinu, a da u Konjicu znamo igrat 'lopte' potvrđuju imena Joze Pekića, Dragana Jakovljevića, Davora Jozića (najbolji igrač reprezentacije Jugoslavije na mundijalu 1990), Ibrahima Dure (član reprezentacije BiH na prvoj zvaničnoj utakmici), Smaila Prevljaka, naš Nedim Jusufbegović je član stručnog štaba reprezentacije BiH itd.

Ono sa čime se ponosimo je da smo dobri domaćini, pa smo tako i klub o kojem je gospodin Osim u najvećem dijelu svog kastrovskog izlaganja pričao, dva puta u pripremnom procesu ugostili na našem terenima i ako bude sreće i opet ćemo.

Bez ikakve namjere da ulazimo u bilo kakve polemike sportski pozdrav svim iskrenim ljubiteljima fudbalske igre, a pogotovo našim simpatizerima u BiH i inostranstvu.

P.S. Obzirom da volite portale i podcaste na istim, nedavno je jedan portal objavio grbove BiH klubova kroz historiju, grb FK Igmana je jedan od rijetkih koji se nije mijenjao kroz čitavo stoljeće. Pametnom dosta!", poručili su iz FK Igman Konjic.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.