21.4.2024. 21:42
0
Denis Stojnić u fantastičnoj borbi savladao rumunskog MMA borca
FOTO: Screenshot
Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić trijumfalno se nakon dvije godine vratio u oktagon savladavši jednoglasnom sudijskom odlukom Rumuna Iona Grigorea na eventu u Amsterdamu u organizaciji Levels Fight League (LFL).
Stojnić je posljednju borbu odradio 16. aprila 2022. godine u Dusseldorfu kada je tehničkim nokautom savladao Ivu Ćuka, ali uprkos pauzi predstavio se u dobrom izdanju, čak iako se borio sa slomljenom šakom.

U prvoj rundi Stojnić je u finišu uspio da obori rivala na parter, te je s nekoliko udaraca stekao blagu prednost, dok je u drugoj rundi naš borac bio mnogo bolji. U nekoliko navrata žestokim lijevim krošeima uzdrmao je Rumuna i već tada se naziralo da je blizu pobjede.

U posljednjoj trećoj rundi Stojnić je zadržao stečenu prednost i jednoglasnom odlukom sudija stigao je do zasluženog trijumfa.

Grigore se u posljednje vrijeme borio veoma često pa je i tokom 2023. i 2022. godine odradio po četiri borbe. Od posljednjih 11 borbi čak 10 je riješio nokautom u svoju korist, ali večeras nije imao rješenje za Stojnića.

Stojnić je sada u karijeri na omjeru od 17 pobjeda i 3 poraza, dok Grigore ima 11 pobjeda i 8 poraza.

Inače, Stojnić je na LFL-u trebao imati protivnika Gulihmerea Cadenu, ali je iz nepoznatih razloga Brazilac odustao od borbe s našim borcem. Zbog toga je došlo do zamjene protivnika i Rumun je pristao na meč sa Stonjićem.

(Erna H.) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.