19.11.2015. 16:58
0
Ovo je najmanji dron na svijetu
U svijetu dronova Skeye Pico je vjerovatno najzanimljivije osvježenje, ali ne zbog svojih performansi, nego zbog dimenzija koje ga čine najmanjim dronom na tržištu.

Njegove mjere su ekstremno male - 2.2 x 2.2 cm, uz težinu od samo 7 grama. Dron pokreću četiri malene elise i doslovno može sletjeti na vrh vašeg prsta.

Sve to ovom malenom čudu omogućuje korištenje i unutar četiri zida, kao što je prezentirano u videozapisu.

Popularnost Skeye Pico drona je toliko velika da je rasprodan u rekordnom roku, pa se ovaj mališan od 2,2 centimetra širine trenutno može naći samo u preprodaji.

Upravljanje njime ne može biti lakše, samo ga bacite u zrak, uzmete kontrole i navodite ga gdje god želite. Ovaj minijaturni dron može se okretati, podizati i spuštati, skoro kao pravi avion.

Nažalost, ne sadrži kameru pa osim zabave i nema neku pretjeranu funkciju.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.