3.4.2016. 13:05
0
Da danas možete uspjeti u svojoj domovini, on je živi dokaz
"Mi smo primjer da se u Hrvatskoj može raditi!", izjavio je Ivan Jelušić iz Kaptola, koji je imao samo 23 godine, kada je pokrenuo prvu kompaniju. Danas ima 25 godina i četiri pokrenute kompanije, te razvija nekoliko proizvoda. Osmislio je punjač mobitela, tableta i drugih uređaja uPlug, a danas je sve spremno za masovnu proizvodnju i distribuciju velikih količina uPluga, te tvrdi da je ovo najbolji punjač na svijetu.

"Posljednjih šest mjeseci radili smo na uhodavanju proizvodnog lanca i izlasku na velika tržišta. Sva proizvodnja dogovorena je u Osijeku i sada smo spremni za velike narudžbe i isporuke velikih količina uPluga. Želja nam je ući u njemački lanac trgovina Mediamarkt, a uPlug prodajemo i putem web shopa.", prenosi Index.hr.

Iako je bilo nagovaranja da se proizvodnja pokrene van Hrvatske, Ivan priča da bi sigurno lakše bilo negdje drugdje, ali da je u Osijeku i Slavoniji ostao zbog inata. Osim punjača radi na još nekoliko projekata, a prilikom nedavne posjete engleskog princa Charlesa Hrvatskoj uspio je u dvije minute predstaviti samostalni Wi-fi hotspot koji je svoju kvalitetu doživio prilikom nedavne izbjegličke krize u Hrvatskoj.

Još jedan proizvod na kojemu radi je bežično nadziranje potrošnje električne energije za javnu rasvjetu u gradovima. 

"Čovjek s 25 godina može pogriješiti, ako neće sad kada će? Greške su dio procesa učenja i pozivam sve da izazovu svoju poslovnu sudbinu i rade na svojim idejama. Potrebno je demistificirati poduzetništvo i mladima pokazati da se ustrajnim radom i vjerom u sebe i svoje ideje može uspjeti, ali instant uspjeha nema.", zaključio je.


Anesa Agović
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.