14.2.2017. 13:24
0
Predsjednik Toshibe podnio ostavku zbog višemilijardijskog gubitka
Shinegori Shiga, predsjednik kompanije Toshiba podnio je ostavku nekoliko sati nakon što je ovaj japanski konglomerat objavio detalje o gubitku više milijardi dolara, izvještava BBC.

Iz Toshibe su prethodno odgađali objavu rezultata, ali na kraju su ipak saopćili da će prijaviti neto gubitak u iznosu od 390 milijardi jena (3,4 milijarde dolara) u fiskalnoj godini koja završava 31. marta 2017.

Kako navodi Bloomberg, u novembru je Toshiba predviđala profit u iznosu od 145 milijardi jena.

Iz kompanije su kazali da očekuju otpisivanje oko šest milijardi dolara u svom nuklearnom biznisu u SAD-u.

Neki analitičari upozoravaju da je zbog ove situacije budućnost kompanije u opasnosti.

Iz Toshibe je saopćeno da je Shiga odstupio "da bi preuzeo odgovornost rukovodstva za gubitak".

Dionice su u utorak pale za čak 9 posto, a kompanija je zabilježila gubitak od oko 50 posto od kraja decembra 2016. godine, kada je prvi put upozorila na obim problema.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.