3.8.2021. 10:00
0
Loše vijesti iz Googlea za vlasnike starih Androida
Google je zvanično objavio najnovije restrikcije za starije Androide.

Ako imate uređaj s instaliranim Androidom 2.3.7 (zadnjom verzijom Gingerbreada) ili neku stariju verziju, Google vam na njemu više neće dozvoliti prijavljivanje na Google nalog počevši sa 27. septembrom, prenosi "Verge".

"Kao dio naše kontinuirane sigurnosne podrške, više nećemo dozvoljavati prijavu na uređajima koji pokreću Android 2.3.7 ili starije - počevši sa 27. rujnom 2021." kažu iz Googlea.

"Ako se prijavite na uređaju nakon 27. septembra dobićete greške u vezi s prijavom na usluge poput Gmaila, YouTubea i Mapsa", upozoravaju.

Kako bismo stavili stvari u perspektivu, uzmimo u obzir da su ugroženi uređaji izašli prije skoro deset godina, ali s obzirom da trenutno postoji više od tri milijarde aktivnih Androida, ove promjene će uticati na veći broj ljudi - one koji se drže starijih tehnologija i one koji si ne mogu priuštiti kupovinu novijih smartfona.

Ako imate uređaj sa instaliranim Androidom 2.3.7 nakon 27. septembra, i dalje ćete moći koristiti neke Googleove usluge ako ste prijavljeni putem pregledača.

Svi smartfoni koji na sebi imaju Android 3.0 moći će se normalno prijaviti na Google nalog, što znači da ako vaš stari smartfon podržava nadogradnju softvera, uskoro bi moglo biti pravo vrijeme da je i napravite, prenosi T portal.hr.


(Admir Oručević)

Androidi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.