13.9.2021. 15:16
0
Stari modeli telefona gube poznatu mobilnu aplikaciju
Korisnici najpopularnije chat aplikacije na svijetu koji imaju neki od starijih modela pametnih telefona uskoro neće moći da koriste WhatsApp pošto ta kompanija ukida podršku za starije modele.

Riječ je o telefonima koji, u slučaju Applovih iPhone modela, koriste iOS 9, dok kod Android uređaja podrška prestaje za telefone sa Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich operativnim sistemom.

Ako još uvijek koristite neki od sljedećih starijih modela telefona, od 1. novembra nećete više moći da koristite WhatsApp.

Posljednje ažuriranje aplikacije koji je "stiglo" i na ove uređaje objavljeno je u februaru, a sa sljedećim će od 1. novembra bez mogućnosti korišćenja WhatsAppa ostati nekoliko miliona korisnika, prenosi Telegraf.

(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.