22.12.2022. 9:27
0
TikTok testira novi horizontalni režim preko cijelog ekrana
Nova funkcija koju testira TikTok je pristup horizontalnom režimu preko cijelog ekrana koji podsjeća na YouTube.

TikTok na ovaj način testira novi interfejs. Oni koji imaju ovu mogućnost vidjet će na svom ekranu dugme "cijeli ekran" koji se pojavljuje na video snimcima koji se nalaze u fidu. Nakon što kliknete na ovo dugme video će se promijeniti u horizontalni cijeli ekran.

Još uvijek nije poznato kada će ovaj režim biti dostupan svim korisnicima niti da li kompanija planira da od sada ima ovakav izgled. Funkcija je zvanično objavljena, mada je moguće očekivati promjene.

TikTok kreatori često dodaju poruku "okreni telefon" na početku svojih video zapisa kako bi gledaoci mogli da uživaju u iskustvu cijelog ekrana. Nova funkcija ukida potrebu da kreatori dodaju ovakve napomene.

Najveća prednost TikTok-a do sada je bila u popularizaciji vertikalnog video formata. Instagram je u više navrata pokušavao da dostigne takav dizajn.

Ovakav zaokret TikTok-a može ipak samo da podigne njegovu popularnost i unese neophodnu svježinu, prenosi PC Press.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.