26.10.2015. 13:15
0
Francuski krompir: Spremite jednostavno i ukusno jelo
Ukusni krompir iz rerne može biti još ukusniji ako mu dodate kobasicu i jaja...
Potrebno:
600 gr kromipra
4 jaja     
2 dl mlijeka
100 ml pavlake
300 gr kobasice
40 gr brašna

Priprema:
Ogulite krompir i stavite ga da se kuha. Ako su u pitanju krupniji krompiri, slobodno ih presijecite na pola da bi se brže skuhali. Obarite jaja, oljuštite ih i isijecite ih na kolutove. Ogulite kobasicu i isijecite je na kolutove. Uštedjećete malo vremena ako to budete radili dok čekate da se jaja i krompiri skuhaju. Kada je krompir skuhan, isijecite i njega na kolutove, debljine oko pola centimetra.
U odgovarajućoj posudi zagrijte ulje, sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku i promiješajte.
Slažite: red krompira, red jaja pa red kobasica. Posolite i pospite brašnom. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke, ali vodite računa o tome da posljednji red mora biti krompir. U posebnoj činijici razmutite pavlaku, posolite je, dodajte mlijeko pa sve to dobro izmiješajte.
Prelijte jelo ovako pripremljenom smjesom, vratite ga na vatru i sačekajte da proključa. 

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.