8.12.2015. 13:54
0
Trikovi sa kojima ćete vašu hranu učiniti manje slanom
I sami znate da je so jedan od glavnih dodataka svim jelima, ali se ponekad može pretjerati sa upotrebom soli ili možete u potpunosti da zaboravite da je upotrijebite.

Piše: Haris Ahbabović

Nešto što se previše posolili možete da popravite sa nekoliko trikova.

Trik s krompirom

Ubacite sirov krompir ili jabuku narezane na četvrtine u lonac, kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite.

Trik sa šećerom

Ako krompir i jabuka nisu upalili, pokušajte da uravnotežite ukus sa kašikom šećera. Umiješajte je i isprobajte jeste li se riješili viška soli.

Trik sa sirćetom i vodom

Sirće i voda su idealna kombinacija kako biste smanjili prisustvo soli u hrani.

HranaSo
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.