Špinat, parmezan, jaja - idealna mješavina za ukusnu piletinu.
Potrebno:
4 pileća bijela mesa
130 g krem sira
150 g sjeckanog špinata
180 g prezle
50 g rendanog parmezana
250 paradajz sosa
60 g brašna
1 umućeno jaje
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika sjeckanog timijana
so i biber.
Priprema:
Zagrijte rernu na 190 stepeni. U činiji pomiješajte krem sir i spanać. Posolite i pobiberite po želji. U drugoj posudi izmiješajte prezlu, parmezan i kašiku timijana.
Zasijecite pileće meso po debljini, posolite i pobiberite, filujte mješavinom sira i spanaća i zakačite čačkalicama. U tiganju zagrijte 4 kašike ulja. Filovano meso pospite brašnom, umočite u umućeno jaje, uvaljajte u mješavinu prezle, parmezana i začina i kratko ispržite. Potom ga prebacite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni 15-20 minuta. Pečeno meso prelijte paradajz sosom i poslužite uz salatu od rukole i čeri paradajza.
(CDM/Alen Avdić)