Samo zato što nešto ne zvuči dobro na prvu, ne znači i da nije ukusno. Donosimo vam deset neobičnih kombinacija koje imaju odličan okus.
1. Borovnice i odrezak
Slatko-kisele bobice na junećem odresku su specijalitet u Firenci. Od borovnica i octa balsamica se priprema gust umak koji se prelijeva preko mesa.
2. Jagode i rajčica
Možda vam na prvu zvuči čudno, ali slatke jagode su odličan par kiselom paradajzu u salatama, supama ili na brusketama.
3. Maslinovo ulje i sladoled
Jeste li znali da je maslinovo ulje popularan okus sladoleda u Italiji? Ne morate ići tako daleko da biste uživali u ovoj kombinaciji, umjesto toga sladoled od vanilije pouljite s malo ovoga ulja.
4. Piletina i Coca Cola
Pripremanje piletine u Coca Coli daje ovom mesu dodatnu slasnost i ljepljivost, koja će očarati sva osjetila.
5. Avokado + čokolada
Prvo smo pomislili fuj, ali onda smo se sjetili da je avokado pun zdravih masnoća, te predstavlja fin i kremasti temelj za čokoladni mousse, smoothieje ili mješavinu za pečenje muffina.
6. Tamna čokolada + parmezan
Prije nego što preokrenete očima, prisjetite se da je parmezan i čokolada dijele jak, orašast i pomalo gorkast okus, te da se dobro slažu. Rastopite ih između dvije kriške hljeba, i napravite sendvič o kojem će svi pričati, piše dnevnik.hr.
7. Narandže i masline
Sladak i citrusni okus naranče super se spaja sa slano-kiselim maslinama. Ovu kombinaciju možete iskoristiti u pripremi slastica – npr. za pečenje kolača od narandži i maslina, ili kao dodatak slanim jelima na bazi peradi.
8. Jogurt i jaja
Jogurt i jaja su klasične namirnice za doručak, ali ih rijetko tko spaja zajedno. Odvažite se i pokušajte kombinovati kajganu s kremom od čvrstog jogurta.
9. Mango i čili prah
Mango je slatko, egzotično voće koje se uz malo čili praha pretvara u uzbudljiv dodatak za marinade, šalše i koktele.
Anesa Agović