20.4.2016. 16:29
0
Isprobajte ove (ne)spojive kombinacije koje imaju super okus
Samo zato što nešto ne zvuči dobro na prvu, ne znači i da nije ukusno. Donosimo vam deset neobičnih kombinacija koje imaju odličan okus.

1. Borovnice i odrezak 
Slatko-kisele bobice na junećem odresku su specijalitet u Firenci. Od borovnica i octa balsamica se priprema gust umak koji se prelijeva preko mesa.

2. Jagode i rajčica 
Možda vam na prvu zvuči čudno, ali slatke jagode su odličan par kiselom paradajzu u salatama, supama ili na brusketama. 

3. Maslinovo ulje i sladoled
Jeste li znali da je maslinovo ulje popularan okus sladoleda u Italiji? Ne morate ići tako daleko da biste uživali u ovoj kombinaciji, umjesto toga sladoled od vanilije pouljite s malo ovoga ulja. 

4. Piletina i Coca Cola
Pripremanje piletine u Coca Coli daje ovom mesu dodatnu slasnost i ljepljivost, koja će očarati sva osjetila.

5. Avokado + čokolada 
Prvo smo pomislili fuj, ali onda smo se sjetili da je avokado pun zdravih masnoća, te predstavlja fin i kremasti temelj za čokoladni mousse, smoothieje ili mješavinu za pečenje muffina.

6. Tamna čokolada + parmezan 
Prije nego što preokrenete očima, prisjetite se da je parmezan i čokolada dijele jak, orašast i pomalo gorkast okus, te da se dobro slažu. Rastopite ih između dvije kriške hljeba, i napravite sendvič o kojem će svi pričati, piše dnevnik.hr.

7. Narandže i masline 
Sladak i citrusni okus naranče super se spaja sa slano-kiselim maslinama. Ovu kombinaciju možete iskoristiti u pripremi slastica – npr. za pečenje kolača od narandži i maslina, ili kao dodatak slanim jelima na bazi peradi.

8. Jogurt i jaja 
Jogurt i jaja su klasične namirnice za doručak, ali ih rijetko tko spaja zajedno. Odvažite se i pokušajte kombinovati kajganu s kremom od čvrstog jogurta. 

9. Mango i čili prah
Mango je slatko, egzotično voće koje se uz malo čili praha pretvara u uzbudljiv dodatak za marinade, šalše i koktele. 

Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.