7.5.2016. 9:16
0
Mafini od krompira
Odličan kao prilog ili samostalno jelo.
Potrebno:

8 do 10 krompira narezanih na vrlo tanke šnite (najbolje ga je narendati) 

45 g rastopljenog maslaca

25 g parmezana

kašika bijelog luka u prahu

1 kašika majčine dušice ili nekog drugog začinskog bilja

so

papar 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 C. Maslacom premažite kalupe za mafine.

Krompir stavite u veliku posudu i dodajte rastopljeni maslac, parmezan, majčinu dušicu, bijeli luk, so i papar. Dobro promiješajte pa šnitice krompira slažite u kalup i na kraju pospite paprom. 

Pecite dok ivice ne postanu zlatno smeđe - to je za otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta, a krompir izvadite iz kalupa i posipajte parmezanom i majčinom dušicom.
(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.