Mafini od krompira
Odličan kao prilog ili samostalno jelo.
Potrebno:
8 do 10 krompira narezanih na vrlo tanke šnite (najbolje ga je narendati)
45 g rastopljenog maslaca
25 g parmezana
kašika bijelog luka u prahu
1 kašika majčine dušice ili nekog drugog začinskog bilja
so
papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 C. Maslacom premažite kalupe za mafine.
Krompir stavite u veliku posudu i dodajte rastopljeni maslac, parmezan, majčinu dušicu, bijeli luk, so i papar. Dobro promiješajte pa šnitice krompira slažite u kalup i na kraju pospite paprom.
Pecite dok ivice ne postanu zlatno smeđe - to je za otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta, a krompir izvadite iz kalupa i posipajte parmezanom i majčinom dušicom.
(CDM/Alen Avdić)