Postoji mnoštvo načina za uživanje u krumpiru, no među najdražima zasigurno je hrskavi čips.
Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete moći spremiti nešto zdraviju verziju čipsa i u njemu uživati bez grižnje savjesti. Riječ je o tankim hrskavim ploškama krumpira iz pećnice i začinima po želji. Ovaj recept spremite, trebat će vam, piše gastro.hr.
Potrebni sastojci:
Krompir
Začini (sol, biber, crvena paprika, čili)
Maslinovo ulje
Umak po želji
Postupak:
Ogulite krompir.
Pomoću noža za guljenje izrežite tanke ploške.
Ubacite ih u kipuću vodu na 3 - 5 minuta.
Procijedite krumpir i začinite ga maslinovim uljem, soli, biberom, čilijem, crvenom paprikom i drugim začinima po želji.
Rasporedite kriške krompira po papiru za pečenje i pecite 15 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Poslužite uz kečap ili neki drugi umak.
Anesa Agović