9.6.2016. 11:56
0
Cheesecake sa jagodana je idealan desert
Prijatno!

Potrebni sastojci: 

- 6 keksića
- 1/2 kutije
- Smjesa za kolače
- 400 g kondenzovanog mlijeka
- 450 g jagoda
- 225 g krem sira
- 1 šolja mlijeka
- 225 ml slatke pavlake

Priprema:
Najprije umutite tijesto koristeći omiljeni recept za kolače. Mi vam predlažemo da koristite ovu smjesu za kolače:

4 jaja, 400 g brašna, 200 g šećera, 2 dl ulja, 2 dl mlijeka, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer .

Poslažite keks u pleh, važno je da prekrije dno, pa ako imate veću tepsiju, naslažite više keksa, a zatim dodajte smjesu koju ste umutili od jaja, brašna, mlijeka ili koji već recept koristite. Zaopecite u zagrijanoj rerni na 175 stepeni oko 25 minuta. Napravite rupice varjačom i dodajte fil od jagoda koji ćete napraviti tako što ćete ispasirati jagode, krem sir i kondenzovano mleko i šolju običnog mlijeka. Ukoliko niste kupili kondenzovano mlijeko možete ga napraviti sami. Ukoliko nemate kondenzovano mlijeko možete ga i sami napraviti.

Uzmite jedan litar običnog mlijeka, sipajte ga u lonac i stavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok se količina uopla ne smanji. Miješajte kako ne bi zagorjelo i povremeno skidajte pjenu. Dodajte jednu kesicu burbon vanilin šećera, ½ kašičice ekstrakta vanile i 150 običnog kristal šećera. Prelijte fil preko kolača, pa na kraju dodajte umućenu slatku pavlaku, oko 225 ml.

Odložite u frižider na tri sata i vaša poslastica je spremna.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.