?Najljepši miris prožet će vašu kuću kada se upustite u pečenje paprike. Ova tjestenina budi sva osjetila.
Pečene paprike odlične su same, kao prilog dobrom mesu ili ribi, u kombinaciji sa sirom ili s tjesteninom. Al dente kuhana tjestenina, na trakice sjeckana paprika i dosta češnjaka dobitna su kombinacija.
Tjesteninu s paprikama pripremljenu na ovaj način možete poslužiti toplu kao prilog, samostalno ili ohlađenu kao finu ljetnu salatu, piše gastrosfera.ba.
Potrebno vam je:
Tjestenina
2 paprike, crvena i žuta
4 režnja češnjaka
2 žlice badema
Maslinovo ulje
Limun
Svježi bosiljak
Sol, papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu.
Paprike pecite na grillu ili u pećnici s češnjakom koji ste nožem pretvorili u pastu oko 10 minuta, dok se na njima ne pojavi crna boja.
Tostirajte bademe oko 5 minuta pa ih nasjeckajte na sitno.
Pečene paprike ogulite, dodajte još malo sitno sjeckanog češnjaka, maslinovog ulja, žličicu limunove korice i sok jednog limuna.
Dodajte tjesteninu, bademe, sol i papar.
(Anesa Agović)