23.7.2016. 19:45
0
Vruća ili hladna: Tjestenina s pečenim paprikama
?Najljepši miris prožet će vašu kuću kada se upustite u pečenje paprike. Ova tjestenina budi sva osjetila.

Pečene paprike odlične su same, kao prilog dobrom mesu ili ribi, u kombinaciji sa sirom ili s tjesteninom. Al dente kuhana tjestenina, na trakice sjeckana paprika i dosta češnjaka dobitna su kombinacija.

Tjesteninu s paprikama pripremljenu na ovaj način možete poslužiti toplu kao prilog, samostalno ili ohlađenu kao finu ljetnu salatu, piše gastrosfera.ba.

Potrebno vam je:
Tjestenina
2 paprike, crvena i žuta
4 režnja češnjaka
2 žlice badema
Maslinovo ulje
Limun
Svježi bosiljak
Sol, papar
Priprema:

Skuhajte tjesteninu.
Paprike pecite na grillu ili u pećnici s češnjakom koji ste nožem pretvorili u pastu oko 10 minuta, dok se na njima ne pojavi crna boja.
Tostirajte bademe oko 5 minuta pa ih nasjeckajte na sitno.
Pečene paprike ogulite, dodajte još malo sitno sjeckanog češnjaka, maslinovog ulja, žličicu limunove korice i sok jednog limuna.
Dodajte tjesteninu, bademe, sol i papar.

(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.