26.8.2016. 18:09
0
Prijedlog za jednostavan, a savršen ručak: Bataci s povrćem u parmezanu
Ovo je prilično jednostavno jelo koje će zasigurno osvojiti vaše simpatije. Brzo se priprema, a dosta je zgodno za nešto veće druženje. Što se tiče priloga mi smo ubacili povrće i pekli sve zajedno, piše “Faktor“.

Stiže recept:

Sastojci:

10-ak pilećih bataka (količinu prilagodite broju ukućana ili gostiju)
2 jaja
2 vrećice ribanog parmezana
2 tikvice
2-3 mrkve
2 luka
sjeckani ružmarin
stabljike peršina
maslinovo ulje
sol
Batake malo posolite, uvaljajte u umućene žumanjke pa u parmezan i to tako da se oblože sa svih strana. Poslažite ih u pladanj na papir za pečenje.

Narezano povrće pomiješajte u zdjeli, posolite ga, dodajte narezane stapke peršina i sjeckani ružmarin. Zauljite, dobro promiješajte rukama pa rasporedite oko bataka.

Pecite na 170 stepeni oko pola sata dok bataci ne porumene i ne dobiju lijepu koricu.

Prijatno!

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.