27.11.2016. 17:58
0
Teletina sa povrćem zapečena u rerni
Predlažemo vam da pripremite ovu ukusno kombinaciju teletine i povrća.
Sastojci     

300 g teletine     
6 srednjih krompira     
250 ml vrhnja za kuhanje     
1 manja mrkva     
1 crni luk     
1 čen bijelog luka     
150 ml paradajz sosa     
20 g maslaca     
1 veća paprika     
Vegeta, crvena paprika, biber     
3 jaja 

Priprema 

Teletinu isjeći na sitnije, luk, mrkvu isto, paprika na kocke, krompir na četvrtine. 
U većem tiganju zagrijati maslac, oba luka kratko pržiti te dodati meso, začiniti odmah po ukusu i mješati cjelo vrjeme dok se dobro uprži. Dodati sad paradajz, malo sitno sjeckanog peršuna, mrkvu i pustiti da se krčka na srednjoj vatri, po potrebi dodati malo vode, da ne zagori. 

Nakon 15 minuta dodati 100 ml vrhnja, dobro izmješati, dodati krompire i papriku i još mješati nekih 5 minuta da se fino uprži,začiniti još sa paprikom, biberom i vegetom. 

Uključiti rernu da se zagrije na 180°C 

Smjesu iz tiganja izručiti u malo pouljenu posudu u kojoj ćete peći jelo. Ostalo vrhnje ulupati sa jajima, posoliti, preliti preko krompir-mesa smjese i staviti da se peče 35-40 minuta.

(Nezavisne/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.