5.9.2017. 13:17
0
Trikovi pomoću kojih ćete prestati jesti poslije večere
Veliki broj osoba nakon što večeraju bar još jednom počaste sebe s dodatnim obrokom. Jeste li se i vi pronašli među njima?

Ukoliko želite da smanje svoju tjelesnu težinu, to je navika koju ćete morati prekrižiti.
 
Iako je za svakog čovjeka jedna od najtežih stvari mijenjanje navika, to morate učiniti za svoje zdravlje. Kako bi vam pomogli u tome, stručnjaci u rukavu imaju nekoliko trikova koji će svakako biti od koristi.

1. Doručkujte jaja – Ovaj proteinski doručak je idealan za početak dana jer će vas dugo držati sitima, a samim tim i smanjiti znatno vaš apetit tokom slijedećih obroka.

2. Prestanite kupovati nezdrave užine poput grickalica i slatkiša, jer kada budete imali napade gladi u sitne sati teško ćete odoljeti.

3. Izbjegavajte prazne kalorije i proste ugljikohidrate koji će trenutno utoliti vašu glad, jer ćete kasnije imati samo još veću potrebu za hranom.

4. Koristite što manje soli u pripremi namirnica, jer ona dodatno pospješuje vaš apetit.

5. Večerajte brokule jer je ovo povrće bogato vlaknima i sigurno će vas držati sitima do jutra.

6. Bavite se sportom, jer je dokazano da fizička aktivnost, osim što sagorijeva kalorije, također utječe na smanjenje apetita.

7. Operite zube odmah poslije večere jer tako mozgu šaljete signal da je što se hrane tiče, vaš dan završen.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.