8.9.2017. 18:17
0
Nakon bijele, crne i mliječne napravljena još jedna vrsta čokolade
Do sada su postojale tri vrste čokolade: crna, mliječna i bijela. Međutim, švicarski gigant "Barry Callebaut" stvorio je četvrtu vrstu koja se zove "rubin", prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Za njeno pravljenje korištena su crvena kakao zrna i ona je roze boje. Inače, ovo je prvi novi tip čokolade još 1930. godine kada je nastala bijela čokolada.
 
"Prirodna je, živopisne boje, hedonistička, stvorena da ugodi, ali ima autentičnost čokolade", rekli su iz "Barry Callebauta". 

Njen ukus je blago voćan i lagan.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.