11.12.2017. 9:47
0
Ginisov rekord: U Urugvaju ispečeno deset tona mesa
Urugvaj je u nedjelju oborio Ginisov rekord u organiziranju najvećeg roštilja na svijetu sa ispečenih deset tona mesa i time s prvog mjesta "uklonio" susjednu Argentinu, koja je skoro deset godina ljubomorno držala tu titulu.

Roštilj je organiziran u gradu Minas sa 40.000 stanovnika, gdje je naložena vatra od 60 tona drva dok je meso pripremalo više od 100 kuhara koji su satima pekli meso.

- To pripremamo od oktobra - rekao je glavni organizator Robert Bajarez i dodao da je napravljeno i četiri hiljade kilograma ruske salate kao prilog.

Argentina koja je do sada nosila titulu, i Urugvaj, od 2008. se takmiče ko će organiziratiti veći roštilj. Argentina je pobijedila 2008. i 2011. ali je ovog puta ispekla manje mesa, odnosno 9,16 tona mesa, prema navodima komisije.

Urugvaj, koji je jedan od najvećih izvoznika mesa, ispekao je tačno 10,14 tona mesa.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.