8.11.2018. 9:04
0
Pomfrit od bundeve
Sastojci: 1 manja bundeva, 2 kašičice karija, 2 kašičice bijelog luka u prahu, 1 kašičica luka u prahu, 1/4 kašičica kajenskog bibera, 1 kašika maslinovog ulja.

Priprema:

Bundevu prepolovite i iz nje izvadite sjemenke i ogulite koru, a zatim je narežite na deblje trake poput pomfrita. Trake stavite u zdjelu i na njih nanesite maslinovo ulje i začine. Rukama ih promiješajte kako bi se po njima začini ravnomjerno rasporedili.

Začinjene trake od bundeve rasporedite po plehu koji ste prekrili s papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Pecite ih oko 30 minuta dok bundeva ne omekša. Pomfrit od bundeve poslužite topli uz umak od jogurta ili vrhnja, kao predjelo ili užinu, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.