9.11.2018. 13:21
0
Starinski recept za buhtle
Potrebno vam je: 20 g kvasca 100 g maslaca 4 g soli 50 g šećera 1,5 dl mlijeka 0,5 dl vode 500 g glatkog brašna malo maslaca za premazivanje posude pekmez, čokolada (po želji) šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac, pola količine šećera, mlako mlijeko i vodu zamiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi dok kvasac ne proradi. Brašno, so, ostatak šećera izmiješati i dodati jedno jaje i maslac koji se opustio. Dodati tečnost s kvascem i sve dobro izmiješati dok ne dobijete kompaktno tijesto, i ostaviti da odstoji 20-ak minuta.

Tijesto razvaljati na tanko i isjeći na kocke od 8 do 10 centimetara, a u sredinu staviti nadjev. Zamotati i složiti u posudu premazanu maslacem i pustiti još 15-ak minuta. Nakon što je tijesto odstajalo premazati ga izmućenim jajetom, kako bi dobilo lijepu boju, i peći na 180 stepeni otprilike 20 minuta. Kad su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.