9.11.2018. 20:30
0
Trikovi za jednostavno ukrašavanje torti
Ne morate biti majstor za poslastice da biste napravili tortu savršenog izgleda. Pokazat ćemo vam nekoliko načina da završite tortu jednostavno, a efektno i to koristeći samo svoj špric za šlag i osnovne nastavke za njega.

Masa za ukrašavanje torte
Sastojci:

400g šećera u prahu
250g putera (ili margarina) na sobnoj temperaturi
1 vanilin šećer
2- 4 kašike mlijeka
po potrebi, prehrambena boja

Postupak :

Umutiti puter i postepeno dodavati prah šećer. Mutiti manjom brzinom miksera dok smjesa ne postane homogena. Zatim dodati vanilin šećer i 2 kašike mlijeka i mutiti povećanom brzinom još par minuta. Ukoliko je potrebno da zgusnete masu, dodajte još šećera, a ako vam se čini da je previše gusta, dodajte kašiku mlijeka.

Latice

Kada želite tortu prekrivenu laticama, možete koristiti nastavak za špric sa zvjezdicom ili običan okrugli nastavak. Po vertikali torte istisnite pufnice mase za ukrašavanje. Koristeći glatki nož, svaku pufnicu razmažite udesno. Odmah pored, istisnite novu kolonu pufnica i ponavljajte postupak sve dok cijela torta ne bude u laticama.

Ruže


Tako jednostavno, a tako šarmantno! Koristite nastavak za špric sa zvjezdicom. Ova šara se započinje iz sredine – istisnite pufnicu, pa oko nje kružnim pokretom istisnite još mase tako da dobijete ružicu. Ponovite ovo po cijeloj površini torte, prenosi portal Najboljamamanasvetu.com.

Karneri

Za karnere će vam trebati nastavak za špric sa uskim prorezom, mirna ruka i strpljenje. Možete ih praviti u vidu vertikalnih linija koje su raspoređene gusto jedna do druge. Malo zahtjevniji način je da pažljivo istiskujete masu u cik-cak pokretima ka gore, tako da se tanki nabori slažu uz samu stranicu torte.

Kada uvježbate ove tehnike, pojačajte utisak jarkim bojama. Ne morate čekati rođendan ili praznik, vesela torta je dobrodošla i za nedeljni ručak!




(Lejla Trle) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.