11.11.2018. 11:34
0
Pileća supa sa limunom
Potrebno je: kilogram i po pilećeg mesa litar pileće supe od kocke tri i po šolje sjeckanog praziluka četiri velike šargarepe, isječene na kolutove pola kilograma špinata tri struka celera četvrtina šolje isjeckane mirođije pet kašika svježe iscijeđenog limunovog soka kašika putera četiri šolje vode dva lista lovora malo soli

Priprema

Zagrijati puter, na njemu prodinstati praziluk. Dodati vodu, pileće meso, celer, šargarepu, lovor i so. Poklopiti. Kad provri, kuhati još petnaest minuta. Izvaditi pileće meso, očistiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati spanać i kuvati oko pet minuta. Prije serviranja dodati isjeckanu mirođiju, so i limunov sok.

(Alen Avdić)

SupaLimun
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.