12.11.2018. 13:04
0
Čudotvoran napitak za mršavljenje
Brusnice su pune vitamina, smatra se da blagotvorno utiču na regulisanje bakterija u organizmu. A još jedna blagodeat ovih bobica je njihov efekat na kilograme.

Donosimo recept za napitak lepog ukusa, koji pročišćava organizam i utiče na mršavljenje nakon prvih desetak dana konzumiranja.

Potrebno vam je:
2 litre soka od brusnice
1 kašičica cimeta
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica mljevenih oraha
2 dl sveže iscjeđenog soka od narandže
1 dl sveže iscjeđenog soka od limuna
Napitak se priprema tako što zagrijejete sok od brusnice na niskoj temperaturi, a zatim dodajte začine. Nakon što se prohladi, dodajte svježe cjeđeni sok limuna i narandže. Konzumirajte ovaj napitak ujutro i uveče, maksimalna preporučena količina je 2l napitka na dan.

 Postoji tvrdnja da je sok citrusa najefektniji neposredno nakon cjeđenja, zato ne odlažite konzumiranje ovih sokova, a potrudite se da svježe cijedite i u čajeve i ostale napitke koje pripremate.

Đumbir i cimet takođe su poznati kao antioksidansi i  začini koji utiču na ubrzavanje metabolizma, piše Stil rs.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.