12.11.2018. 15:30
0
Šta da spremite za užinu školarcima?
Vaši školarci su već uveliko igračke i zabavu zamijenili sa učenjem i odlaskom u školu, a vi ste se opet našli pred istim izazovom-šta da spakujete kao užinu svojoj djeci? Za sve vas koje muči ovo pitanje donosimo vam nekoliko ideja.

JABUKE

Kako da isiječete jabuku svom djetetu za školu, a da ona ne potamni? Jednostavno-dobro je operite, isijecite na kriške, a zatim ih spojite gumicom kao što vidite na slici.

GNJECAVI SENDVIČ? APSOLUTNO NE!

Kada između dvije kriške hljeba strpate majonezu, salamu, sir i salatu 99% je sigurno da će svi ti sastojci ukusan sendvič pretvoriti u neukusnu gnjecavu masu.

Umjesto toga radije složite komplet za sendvič. U veću plastičnu posudu stavite tri manje. Jednu napunite salamom i sirom, drugu majonezom, treću opranom i isjeckanom salatom, a u veću posudu stavite samo hljeb. Poklopite posudicu sa majonezom, stavite u komplet i jedan plastični nožić, veliku posudu zatvorite i to je to!

NEUREDAN PAKET ZA RUČAK

U jednu plastičnu kutiju ste stavili i sendvič i voće i povrće? Sve što ste dobili su pomiješani ukusi i mirisi i dijete koje se mršti i neće da jede, prenosi Lola magazin.

Ako već ne želite razdvajati sendvič na sve sastavne dijelove kao u prethodnom prijedlogu, onda barem voće i povrće smjestite u manje plastične posudice unutar jedne veće.

TOPLA JELA

Ako želite da vaše dijete pojede toplo pohovano pileće meso koje ste mu vi pripremili, onda izbjegavajte da tu hranu stavljate u plastične posudice. Radije se odlučite za malene termosice. U jednu plastičnu posudicu stavite malo kečapa ili neki drugi umak koje vaše dijete voli.

TORTILJA

Ne dozvolite da vaše dijete jede stare tortilje već ih napravite sami. Namažite tijesto za tortilju senfom, stavite salamu i sir, zamotajte i isijecite na komade.

Uzmite plastičnu posudu sa tri pregrade, u jednu stavite isiječene komadiće tortilje, u drugu oguljenu klementinu, a u treću isjeckanu papriku i šeri paradajz.

Kliknite na video ispod teksta i pogledajte kako da pripremite sve ovo što je gore objašnjeno, ali i da vidite još nekoliko zgodnih trikova za ukusnu užinu koju će vaše dijete sa uživanjem pojesti na velikom odmoru.



(Lejla Trle) 

 
HranaDjeca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.