14.11.2018. 14:11
0
Piletina u soku od narandže
Sastojci:

pile od 1,5 kg
3 narandže
korijen celera
manja glavica luka
3 zrna karanfilića
veza peršuna
0,5 dl vinjaka
50 g maslaca
so, biber

Priprema:

Pile operite i isijecite na komade, posolite i pobiberite. Jednu narandžu prepolovite i u njenu koru zabodite zrna karanfilića. Preostale narandže dobro operite, oljuštite, koru sitno isjeckajte, a narandže iscijedite. Na vrelom ulju propržite sjeckani luk, dodajte komade piletine i pržite. Prelijte korom narandži i polutkama narandži sa zrnima karanfilića. Dodajte i celer. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 15 minuta na umjerenoj temperaturi.

(Alen Avdić)

ReceptPile
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.