15.11.2018. 11:34
0
Francuski krompir
Sastojci:

1 kg krompira,

400 g goveđih kobasica,

4 jaja,

700 ml mlijeka,

prezle,

maslac.

Priprema:

Krompir i kobasice isjeći na kolutove.

Vatrostalnu posudu premazati maslacem i posuti prezlama.

Redati prvo red krompira pa red kobasica sve dok ne potrošite materijal, s tim da krompir bude na vrhu.

U posebnoj posudi umutiti jaja, mlijeko, čašu prezli i čašu ulja.
Smjesom preliti krompir.

Rernu zagrijati na 250 stepeni i peći desetak minuta, potom smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još pola sata, piše Vaša kuharica.

(Alen Avdić)
 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.