20.2.2019. 21:15
1
Sadrže malo kalorija i sagorijevaju masti: Evo koje voće treba da jedete svaki dan
Voće je bitan dio zdrave ishrane, obiluje vitaminima i ostalim telu potrebnim nutrijentima, a odlično je i za gubljenje kilograma ako jedete između obroka.

Mršavljenje nije nimalo lak zadatak. Oni koji su pokušali da izgube neželjene kilograme barem jednom znaju koliko je to odricanja i truda.

Upravo zato, dobro je znati na koji način možete sebi olakšati proces. Birajte namirnice koje sadrže malo kalorija i koje se brzo sagorevaju.

Jabuke

Sadrže malo kalorija i obiluju vlaknima. Jedna jabuka dnevno, s korom, osiguraće vašem tijelu oko 4,4 grama vlakana, što je oko jedne petine preporučene dnevne doze. Jedite jabuku prije jela za mršavljenje.


Voće je bitan dio zdrave ishrane, obiluje vitaminima i ostalim telu potrebnim nutrijentima, a odlično je i za gubljenje kilograma ako jedete između obroka.
Mnogi izbjegavaju banane kada žele da smršaju, ali ne bi trebalo. Iako imaju oko 105 kalorija, sadrže i tri grama vlakana, što ih čini dobrim odabirom za gubljenje kilograma.

Kivi

Ova mala voćna bomba obiluje vitaminom C i E. Crne sjemenke su odličan izvor vlakana koji pomažu probavi. Ovo voće pomaže u kontroli osjećaja gladi, što je i te kako bitno ako želite da smršate.


Šumsko voće

Čak 74 grama borovnice sadrži 42 kalorije, a 152 grama jagoda 50 kalorija. Osim toga, pružiće vam osjećaj sitosti i redukovati nivo holesterola, krvni pritisak i upalne procese u tijelu.

Lubenica

Obliluje vitaminima A,B I C. 100 grama ovog voća sadrži 30 kalorija i 90 posto vode, zbog čega ćete ostati hidrirani i daće vam osjećaj sitosti.

Pomorandže

Odličan su izbor ako želite da se riješite masnoće iz tijela. Sadrže malo kalorija, a bogate su vitaminom C i pružaju osjećaj sitosti, prenosi CDM. 

Grejpfrut

Obiluje vitaminom C, folnom kiselinom i kalijumom. Polovina grejpfruta sadrži samo 39 kalorija, a ako je konzumirate svaki dan prije jela, sniziće vam nivo holesterola. Ovo je voće koje treba da jedete svaki dan ako želite da se riješite masnoća sa stomaka.



(Lejla Trle) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.