8.4.2019. 11:01
0
Po ukusu te znam...
Kucamo na vrata uspomena… Sve je tu, prvi osmijeh koji je postao prva ljubav, prvo putovanje koje i dalje traje, prvi sastanak i prvi rastanak – nekako se uvijek sjećamo onoga sa čim smo se tek upoznali i onoga što nas je obilježilo za cijeli život. Ko još pamti stoti poljubac? Ali prvi pamtimo svi…
Tako je i sa drugim slatkim stvarima u životu. Gorke ukuse brzo zaboravljamo ali slatke ne. Njima se vraćamo, njima težimo, tražimo radost u toj jednostavnosti da nas male stvari čine zapravo sretnim. 

I kada već kopkamo po tome šta je bilo nekada, sjetite se onog prvog ukusa vina koje ste probali. Zatvorite oči i prizovite osjećaj kada ste uzeli prvi gutljaj, osjetili sve te mirise i arome i pustili da vam postane dio života. Da li vidite tu rubin crvenu boju vina kako se prelama u čaši? Da li vidite osobu sa druge strane stola sa kojom nazdravljate? 

Lakoća kojom Ždrepčeva krv boji uspomene svih nas je ono što ovo vino čini onim što jeste – prvi ukus koji pamtimo i kome se i danas radujemo. 

Po ukusu te znam. Ždrepčeva krv. Vinarija Čoka.  



(Sponzorisani članak)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.