22.6.2022. 13:31
0
Voćka koja će vam srediti jetru: Ovo je čarobni recept!
Sadrže antioksidanse koji mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti.

Možda ste znali da je šljiva najstariji narodni lijek za regulaciju probave, ali vjerovatno niste znali da ona čisti i jetru. Isprobajte ovaj stari narodni recept za detoksikaciju jetre i krvi. Treba vam 8 do 22 svježe šljive.

PRIPREMA:

1. Uveče operite šljive, isjeckajte ih i izvaditi im košticu, prelijte vodom i ostavite tako do jutra.

2. Ujutru vodu prospite i dolijte novu, toliko da prekrije sve šljive.
 
3. Kuhajte na laganoj vatri 2 do 3 sata, svakih sat vremena prosipajte staru i dolivajte novu, toplu vodu.

4. Šljive jedite tople, na prazan želudac, s malo vode. Sve pojedite odjednom.

5. Tako pripremljene šljive jedite nedjelju dana ako imate lakše oboljenje jetre ili dvije nedjelje kod težih oboljenja.

Dijeta za čišćenje jetre

Za poboljšanje funkcioniranja i za čišćenje jetre ishranu treba obogatiti gorkastim divljim ljekovitim biljem, poput maslačka. Preporučene namirnice u takvoj dijeti su i šargareša, celer, ružmarin i cvekla, a od začina treba obilno koristiti kurkumu, kumin i kari. Tokom pet dana trajanja dijete treba izbjegavati pijenje mlijeka, kafe i gaziranih pića, pijte samo čistu vodu i sok od jabuke bez dodatih šećera i konzervansa.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.