10.3.2024. 17:38
0
Isplatili se jesti u restoranima?
Kako i svake godine, restorani pripremaju bogate iftarske menije kako bi dočekali mjesec Ramazana.

No, ove godine primjetan je trend rasta cijena sofra u restoranima, s porastom od minimalno 20 KM u odnosu na prethodnu godinu.

Iznad cijene od 20 KM gotovo je nemoguće pronaći iftarski meni. Među više od dvadeset ponuđenih menija u ovim gradovima, samo su dva dostupna po cijeni od 20 KM.

Osnovni sastav iftarskog menija obično uključuje hurme i supu, dok se glavno jelo često sastoji od pilećeg mesa, poput šnicle, obično posluženog s nekim umakom. Tu je također uključena i neka tradicionalna poslastica. Dakle, za četveročlanu porodicu koja se odluči za ovaj osnovni meni, izdvajanje 80 KM iz kućnog budžeta postaje neizbježno.

Za iznos od 30 KM, gosti mogu očekivati hurme, čašu osvježavajuće limunade te toplu, begovu ili drugu čorbu, zajedno s jelo od teletine. Posebno popularno jelo u ponudi je teletina ispod sača, koje je glavno jelo u meniju koji košta 40 KM.

Za one spremne izdvojiti između 50 i 60 KM, u ponudi su meniji s glavnim jelima poput ribe, ramsteka ili janjećeg pečenja, koji su omiljeni izbor mnogih gostiju.

Za one koji traže luksuznije iskustvo, dostupni su i meniji koji koštaju 100 KM ili više, koji uključuju širok izbor raskošnih jela i poslastica, piše etto.ba

(Erna H.) 

MENIIFTAR
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.