24.11.2015. 15:51
2
Statistika koja kaže da je Pjanić maestro Rome: Kako opravdati 40 miliona koje navodno nudi Blaugrana?
Talijanska Gazzetta dello Sport jučer je objavila kako katalonski div, Barcelona, želi dovesti veznjaka bh. reprezentacije i Rome, Miralema Pjanića. Prema pisanju istog medija, Luis Enrique navodno na ljeto želi Miralema Pjanića vidjeti u dresu Blaugrane.

Gazzetta dello Sport je jučer napisala sljedeće:

"Barcelona želi 25-godišnjeg veznjaka Rome koji u ovom timu igra od 2011. godine. Barcelona je svjesna da će biti teško dovesti Miralema Pjanića u januaru, ali su Katalonci spremni izdvojiti 45 miliona eura za usluge bh. veznjaka", tvrdi Gazzetta dello Sport.

Sličnu vijest je prenio i talijanski Tuttosport, a pisanje talijanske štampe je prenio španski As.

"Barcelona će na ljeto pokušati dovesti sadašnjeg fudbalera Juventusa, Paula Dybalu, a Barca je spremna da za njega plati oko 60 miliona eura. Također, Katalonci će pokušati dovesti i sjajnog veznjaka Rome, Miralema Pjanića, za oko 40 miliona eura", napisao je Tuttosport.

Kada je u pitanju Miralem Pjanić, on je ove sezone u Seriji A upisao 11 nastupa u dresu Vučice. Pjanić je do sada postigao šest golova, te je zaradio tri žuta i jedan crveni karton. Osim toga, Pjanić je upisao četiri asistencije, a u prosjeku šutira 2,5 puta po golu tokom utakmice. Jedino je Edin Džeko fudbaler koji je uputio više udaraca prema golu protivnika od Miralema Pjanića. Ujedno, Pjanić i Gervinho su najbolji strijelci Rome ove sezone. 

Koliko Miralem Pjanić igra dobro tokom ove sezone govori podatak da je u prethodnih 126 nastupa u Seriji A (ne računajući aktuelnu sezonu) postigao 17 golova, da bi ove sezone u svega 11 nastupa postigao već šest golova. Kada su u pitanju nastupi u Ligi prvaka, Pjanić je nastupio u tri utakmice do sada, postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju, pa je i u tom takmičenju među najboljim fudbalerima Vučice. Ipak, brojni navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine mu najviše zamjeraju zbog njegovog skromnog izdanja u dresu selekcije BiH, a posebno se to odnosi na nekoliko posljednjih utakmica naše reprezentacije u kvalifikacijama za EP u Francuskoj.

I sam Miralem Pjanić je priznao da mu godi interes Blaugrane, ali da previše ne razmišlja o tome.

"Uvijek je lijepo kada te povezuju sa timovima poput Barcelone, ali to su samo medijske priče. Ne obraćam previše pažnju na to i fokusiran sam na svoju igru", rekao je Pjanić.

Carlo Ancelotti, bivši trener Chelseaja, PSG-a i Real Madrida, kaže kako Pjanić itekako odgovara igri Barcelone.

"Pjanić je najbliži stilu igrača kakve Barcelona uzima, ali mislim da bi se, primjera radi, i De Rossi dobro snašao na poziciji Sergija Busquetsa. Salah je kvalitetno krilo, no naravno da ne može zamijeniti Messija, Neymara ili Suareza", rekao je talijanski stručnjak.

Završnica grupne faze Lige šampiona

Večeras su na programu utakmice 5. kola grupne faze Lige šampiona po grupama E, F, G i H. U grupi E, BATE Borisov će dočekati njemački Leverkusen, dok će derbi noći na Nou Campu odigrati Barcelona i Roma. Barcelona ima šansu da večeras sa prve pozicije u grupi obezbijedi prolazak u osminu finala, dok će se za drugu poziciju do kraja grupne faze boriti sve tri ostale ekipe. Rimski tim ima najizglednije šanse da bude drugi tim koji će osigurati osminu finala, pošto u posljednjem kolu dočekuju BATE, a Bayer Leverkusen dočekuje Barcelonu. Messi, Neymar, Suarez i kompanija u utakmicu ulaze nakon velike pobjede u El Clasicu protiv Real Madrida.

U grupi F, Arsenal će na Emiratesu pokušati da popravi utisak sa zagrebačkog Maksimira, kada su Topnici doživjeli neočekivan poraz od Dinama, kojem su to ujedno bili i jedini bodovi u Ligi prvaka ove sezone. Bayerna u Munchenu čeka lagan zadatak protiv Olympiacosa. Sa druge strane, ako bi Grci večeras na Alianz Areni osvojili barem bod, Arsenal bi već mogao pripremati taktiku za utakmice Europa lige. Bayern i Olympiacos imaju po devet bodova, dok Arsenal i Dinamo Zagreb imaju po tri boda. Da bi se Arsenal, primjera radi, našao u osmini finala, mora slaviti protiv Dinama u Londonu i Olympiacosa u Atini (sa dva gola razlike), uz poraz Olympiacosa u Munchenu.

Porto je neprikosnoven u grupi G. Portugalski tim večeras protiv Dynamo Kyiva ima priliku da ovjeri prolazak u osminu finala sa prve pozicije u grupi. Chelsea igra u gostima kod Maccabija i to će Plavcima ujedno biti šansa da se približe plasmanu u osminu finala. Osim toga, Chelsea u posljednjem kolu dočekuje ekipu Porta, tako da sve ima u svojim rukama.

Zenit se već plasirao u osminu finala Lige prvaka jer suvereno drži prvu poziciju sa maksimalnih 12 bodova. Valencia i Gent se bore za drugo mjesto, dok je potpuno razočarenje ove grupe Lyon koji je u četiri utakmice uspio osvojiti svega jedan bod. Lyon večeras dočekuje Gent, dok Valencia igra u gostima kod Zenita. U posljednjem kolu veliki okršaj između Valencije i Lyona na Mestalli bi mogao odlučiti drugog putnika u Top 16, iako Francuzi zaista imaju samo matematičke šanse.

Grupa E:

BATE Borisov - Bayer Leverkusen
Barcelona - Roma

Bayern Leverkusen - Barcelona
Roma - BATE Borisov

1. Barcelona 10
2. Roma 5
3. Bayer Leverkusen 4
4. BATE Borisov 3


Grupa F:

Arsenal - Dinamo Zagreb
Bayern Munchen - Olympiacos

Olympiacos - Arsenal
Dinamo Zagreb - Bayern Munchen

1. Bayern Munchen 9
2. Olympiacos 9
3. Arsenal 3
4. Dinamo Zagreb 3


Grupa G:

Porto - Dynamo Kyiv
Maccabi Tel Aviv - Chelsea

Chelsea - Porto
Dynamo Kyiv - Maccabi Tel Aviv

1. Porto 10
2. Chelsea 7
3. Dynamo Kyiv 5
4. Maccabi Tel Aviv 0


Grupa H:

Zenit - Valencia
Lyon - Gent

Valencia - Lyon
Gent - Zenit

1. Zenit 12
2. Valencia 6
3. Gent 4
4. Lyon 1


Sutra su na rasporedu utakmice 5. kola po grupama A, B, C i D. U grupi A je jasno da su Real Madrid i PSG putnici u osminu finala. Malmo će sutra dočekati PSG, a to je ujedno šansa za Zlatana Ibrahimovića da zaigra protiv kluba u kojem je počeo karijeru. Shakhtar će sutra ugostiti fudbalere Real Madrida u utakmici koja baš i nema neki poseban značaj.

Grupa B je veoma izjednačena, tako da još ništa nije odlučeno. Posljednji CSKA dočekuje Wolfsburg, dok će Manchester United na Old Traffordu imati meč loptu protiv PSV-a. I bez obzira na sutrašnje rezultate, u ovoj grupi se ništa neće znati do posljednjeg kola, iako se tim Louisa van Gaala izdvaja kao favorit za osminu finala.

Benfica je jednom nogom već u osmini finala, a Atletico Madrid je drugi kandidat za Top 16 iz grupe C. Šanse Galatasarayja su umanjene, dok je sam plasman u grupnu fazu Lige prvaka za Astanu bio veliki uspjeh. Astana će dočekati Benficu, dok će utakmicu odluke odigrati Atletico i Galatasaray na užarenom Calderonu.

Manchester City i Juventus su najvjerovatnije putnici u osminu finala iz ove grupe. Derbi sutrašnjeg kola u Torinu će odigrati upravo ova dva tima, dok će Borussia Moenchengladbach dočekati Sevillu. Teško da se klubovi iz Njemačke i Španije mogu naći na prve dvije pozicije u ovoj grupi.

Grupa A:

Malmo - PSG
Shakhtar Donetsk - Real Madrid

PSG - Shakhtar Donetsk
Real Madrid - Malmo

1. Real Madrid 10
2. PSG 7
3. Shakhtar Donetsk 3
4. Malmo 4


Grupa B:

CSKA - Wolfsburg
Manchester United - PSV

PSV - CSKA
Wolfsburg - Manchester United

1. Manchester United 7
2. PSV 6
3. Wolfsburg 6
4. CSKA 4


Grupa C:

Astana - Benfica
Atletico Madrid - Galatasaray

Galatasaray - Astana
Benfica - Atletico Madrid

1. Benfica 9
2. Atletico Madrid 7
3. Galatasaray 4
4. Astana 2

Grupa D:

Borussia Moenchengladbach - Sevilla
Juventus - Manchester City

Manchester City - Borussia Moenchengladbach 
Sevilla - Juventus

1. Manchester City 9
2. Juventus 8
3. Sevilla 3
4. Borussia Moenchengladbach

Potencijalni učesnici osmine finala

Nositelji: Real Madrid, Manchester United, Benfica, Manchester City, Barcelona, Bayern Munchen, Porto, Zenit

Nenositelji: PSG, PSV, Atletico Madrid, Juventus, Roma, Olympiacos/Arsenal, Chelsea, Valencia

Europa liga: Shakhtar Donetsk, Wolfsburg, Galatasaray, Sevilla, Bayer Leverkusen, Arsenal/Olympiacos, Dynamo Kyiv, Gent/Lyon

Pripremio: Haris Ahbabović

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.