2.3.2016. 11:18
0
Jedan od uhapšenih momaka navodno već prijetio ubijenoj Arneli Đogić, policija se boji da je voda odnijela tijelo
I danas je u Olovu nastavljena potraga za tijelom ubijene djevojke, Arnele Đogić, a potraga se vrši na lokalitetu Krševi u blizini mjesta Čude koje se nalazi 10-ak kilometara od Olova u pravcu Tuzle.

Podsjećanja radi, Avdija Selimović i Muriz Brkić su sinoć uhapšeni zbog nestanka djevojke, a nakon toga su priznali da su istu ubili, a zatim tijelo bacili niz liticu. Radi se o veoma visokoj litici koja pada u rijeku Stupčanicu. Jedan od osumnjičenih za ubistvo djevojke, Avdija Selimović, navodno je već poznavao djevojku, a osim toga je poznavao i njenu porodicu. Selimović je navodno radio zajedno sa njenom porodicom na poslovima sa traktorima.

Iako još uvijek nema službene potvrde ovih informacija, postoji vjerovatnoća da su ubijena Arnela i Avdija bili u vezi, a da je razlog gašenja života ove mlade djevojke ljubomora. Osim toga, došlo je do svađe nekoliko sedmica ranije, a navodno je Selimović pokušao zapaliti traktor koji se nalazi u vlasništvu porodice Đogić.

Ubijena djevojka je imala namjeru da prekine vezu sa Selimovićem, ali joj je nakon toga upućivao prijetnje putem telefona. Na Facebook stranici "Pravda za Arnelu Đogić" objavljen je jedan od posljednjih statusa kojeg je ova djevojka napisala na svom Facebooku profilu. U njemu stoji:

"Poslije nekog vremena shvatiš i bude ti žao što si na neke ljude trošio vrijeme, riječi i osmijehe. Shvatiš da mnogi nose maske ispod kojih se krije neko sasvim drugi", napisala je svojevremeno na Facebooku Arnela Đogić.

Pokušali smo kontaktirati nekoga od porodice ubijene Arnele Đogić. Na naše pozive je odgovorio Edin Đogić, uži član porodice, koji je kratko za Source.ba portal izjavio:

"Mogu vam samo kratko reći šta se trenutno dešava. Na terenu sam, zajedno sa policijom, i dalje tragamo za tijelom. Tijelo još uvijek nismo pronašli i to je jedino ono što vam ja u ovom trenutku mogu reći", izjavio je Đogić za naš portal.

Pozvali smo i MUP ZDK, a dežurni policajac Operativnog centra MUP-a ZDK je za Source.ba portal izjavio sljedeće:

"Potraga za tijelom djevojke je još u toku. Noć nas je sinoć prekinula, a potraga je rano jutros nastavljena. Potragu vrše Specijalna jedinica MUP-a ZDK zajedno sa ronilačkim timom. Teren je poprilično nepristupačan, teško da se do nekih dijelova može i doći. Jutros smo pojačali istragu sa ljudstvom", poručio je za naš portal dežurni policajac Operativnog centra MUP-a ZDK.

Pozvali smo također Tužilaštvo ZDK, gdje se trenutno nalaze mladići koji su priznali da su ubili djevojku.

"Uhapšeni su, kao što znate, sinoć predati u nadležnost Tužilaštva ZDK. Oni će biti ispitani u toku dana, pa će se tek onda znati koje će se radnje poduzimati", istakla je za Source.ba portal glasnogovornica MUP-a ZDK, Mirna Poljac.

Policija i dalje pretražuje šire područje kanjona rijeke Stupčanice, a zbog kiše koja je padala tokom proteklih nekoliko dana, strahuje se da je voda odnijela tijelo nizvodno. Litica sa koje je bačena Arnela je visoka oko 70 metara, a policija tokom jučerašnjeg i današnjeg dana nije pronašla tijelo na obroncima litice.

Kada je u pitanju lokacija koja se pretražuje, radi se o lokalitetu Krševi, blizu sela Čude, nepristupačnom terenu između Olova i Olovskih Luka, s jedne, i međuentitetske granice, s druge strane. U traganju za tijelom djevojke specijalci MUP-a ZDK koriste alpinističku opremu, ali je čak i normalno kretanje vrlo opasno. 

Podsjećanja radi, Arnela je posljednji put viđena u večernjim satima 27. februara u svom Peugeotu 206. Porodica je kasnije pronašla automobil u ulici u kojoj Arnela inače ne parkira, a koja se nalazi nedaleko od njihove porodične kuće. Od tog trenutka je krenula potraga za djevojkom.

Na Facebook profilu Muriza Brkića tokom prethodna dva dana je napisan veliki broj komentara od ljudi koji su Facebook prijatelji s njim. Treba istaći da se radi o komentarima osude i gnjeva koji se tiču Brkića i Selimovića, te onoga što su učinili.

Napomena: U trenutku pisanja članka tijelo djevojke nije bilo pronađeno. Podsjećanja radi, tijelo ubijene Arnele Đogić je pronađeno danas oko 13:00 sati.

(Haris Ahbabović)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.