10.5.2016. 13:14
Brkić počeo pesnicama u glavu udarati Arnelu, a nakon toga su je zaklali i bacili niz liticu od 70 metara
Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu koju je podiglo Tužilaštvo ZDK protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića zvanog Murga zbog brutalnog ubistva 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova.

Podsjećanja radi, njeno tijelo je pronađeno u kanjonu rijeke Stupčanice u Olovu 2. marta ove godine. Prema detaljima iz optužnice, Brkić i Selimović su se dogovorili da ubiju Arnelu 27. februara 2016. godine. Inače, nesretna djevojka je ranije bila u vezi sa Selimovićem. Arnela je nakon prekida započela vezu sa Kenanom Trakićem, što je Avdiji Selimoviću žestoko zasmetalo i zbog čega je bio veoma ljubomoran. Navodno joj je nakon toga prijetio, te je Arnela imala problema zbog njegovog ponašanja.

Šokantni detalji ubistva iz optužnice

"Avdija Selimović je svojim vozilom otišao u mjesto Ceribašići (Sokolac) po Muriza Brkića. Nakon toga su se vratili u Olovo. Dovezli su se na lokalitet Čudanski Krševi oko 16:00 sati kako bi pronašli najpogodnije mjesto gdje bi mogli sakriti Arnelino tijelo kada je ubiju. Nakon pregledavanja terena, odvezli su se u jedan kafić u Olovu, gdje su pili alkohol. Nakon toga su otišli do mjesta Brda, gdje je Muriz izašao iz vozila, a onda je Avdija otišao u Olovo da se nađe sa Arnelom"
, navodi se u optužnici.

Avdija Selimović se putem Facebooka dogovorio sa Arnelom da se nađu ispred jedne stambene zgrade u Olovu. Drama je počela onda kada je djevojka sjela za zadnje sjedište njegovog automobila, a Selimović je krenuo prema mjestu gdje ga je čekao Brkić. 

"Dovezao se u mjesto Brda, a onda je u automobil ušao Muriz Brkić koji je sjeo na mjesto suvozača. Odmah se obratio Avdiji riječima: 'Avdija, hoćemo li sada?!' Avdija je, vozeći se prema mjestu Čudanski Krševi, odgovorio potvrdno. Brkić je nakon toga prešao na zadnje sjedište i odmah Arnelu počeo udarati pesnicama u glavu, nakon čega je ona počela da vrišti. Djevojka je kroz suze molila Selimovića i Brkića da je ne tuku", piše u optužnici, prema pisanju Dnevnog Avaza.

U mjestu Velika Krivina Selimović je izašao iz vozila, a potom je zapalio cigaretu. Nakon toga je iz prtljažnika izvadio uže sa vezanje bala sijena. Otvorio je vrata automobila i mobitelom osvijetlio prostor gdje je vidio da Brkić sjedi na Arneli, koja je bila u ležećem položaju i čija je glava bila naslonjena na prozor. 

"Rukama je stezao oko Arnelinog vrata, zadavši joj teške povrede u vidu prijeloma nosne kosti, prijeloma donje vilice, izbio joj je nekoliko sjekutića, a koljenom joj je zadao povrede grudnog koša u vidu prijeloma grudne kosti s rascjepom tkiva jetre. Uže su joj žestoko vezali oko usta", navodi se u optužnici.

Nakon što je Arnela Đogić teško pretučena, Selimović je nastavio voziti prema Čudanskim Krševima. Dok je vozio, iz Arnelinog kaputa je izvadio mobilni telefon, saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu, vozačku dozvolu i kreditnu karticu. Također je iz džepa izvadio oko 190 KM. Kada su stigli na lokaciju, Brkić i Selimović su izvukli pretučenu djevojku, a na kraju su je zaklali.

"Bacili su je potrbuške na zemlju, a Avdija je nakon toga uzeo ogroman nož kojeg je dao Murizu i obratio mu se riječima: 'Uradi to da ne bude živa!' Dok je nesretna djevojka tako ležala na zemlji Brkić ju je uhvatio za kosu i zadao joj nekoliko smrtonosnih uboda u vrat", piše u optužnici.

Djevojka bila mrtva prije nego što su tijelo bacili niz liticu

Ubrzo nakon toga je djevojka preminula, a Brkić je potom rekao: 'De posvijetli mi, izbo sam je'. Kada su se uvjerili da su ubili djevojku odlučili su da je bace sa litice. Muriz je djevojku uzeo za ruke, a Avdija za noge, a nakon toga su je snažno bacili niz 70 metara dugu liticu kanjona rijeke Stupčanice.

Uslijed pada, Arnela je zadobila nove povrede, iako je već ranije bila mrtva. Slomljena joj je lobanja, lijeva ključna kost, rebra i kičma. Njeno tijelo je palo na kamene stijene, a nakon toga ga je odnijela rijeka Stupčanica.

Arneline ubice su potom otišle u kafanu gdje su uz muziku pjevali i pili alkohol, a osim toga su naručivali i gostima piće. Sve su to platili od novca kojeg su ukrali od ubijene djevojke. Kafanu su napustili oko 23:30 sati. 

"Istraga je išla svojim tokom. Oni su na mjestu gdje trebaju biti. Za policiju i Tužilaštvo imam samo riječi hvale. Dobro su obavili posao i ništa se nije prepustilo slučaju. Sve je tužno i žalosno, ali moramo nastaviti dalje", rekao je za Avaz brat ubijene Arnele, Edin Đogić.

Podsjećanja radi, mlada djevojka iz Olova, Arnela Đogić, zvjerski je ubijena prije nekoliko mjeseci, a njeno tijelo je pronađeno par dana nakon ovog stravičnog ubistva. Ubice mlade djevojke su Avdija Selimović i Muriz Brkić. Obojica su ubrzo nakon ubistva uhapšeni, te su odmah priznali da su na brutalan način ubili 24-godišnju djevojku.

Novinar: Haris Ahbabović


SOURCE PRIČE