19.7.2016. 18:22
0
Sakaćenja, bombaški napadi, monstruozna ubistva, bolesne perverzije: Ovo su najopasnije žene na Planeti!
Iako su uglavnom muškarci na čelu najjačih kriminalnih organizacija i narko kartela na Planeti, postoje i žene koje su u svijetu itekako poznate po svojim kriminalnim radnjama i od kojih mnogi strahuju.

Većina njih se uglavnom vežu za zloglasne narko kartele i organizacije, koje uglavnom dolaze iz Meksika. Veliki broj "opasnih" žena dolazi i iz poznatih terorističkih organizacija.

Juana La Peque (Los Zetas)


Članica zloglasnog meksičkog kartela Los Zetas, Juana, koja je inače poznatija pod nadimkom La Peque (Malena), šokirala je svijet priznavši šta je sve radila žrtvama koje bi njen kartel zarobio. Ona je svoju priču počela iz zatvora u Kaliforniji gdje se trenutno nalazi.

Ova 28-godišnja Meksikanka tvrdi da je još u mladim danima bila vrlo "nemirnog duha", te da je ubrzo postala ovisnica o drogama. Rođena je u gradiću Hidalgo, nedaleko od Mexico Cityja, a grad Hidalgo je itekako poznat po kriminalu. 

Juana je zatrudnila kada je imala samo 15 godina, a otac njenog djeteta je bio stariji od nje čak 20 godina. Kako bi prehranila dijete, kojeg se otac ubrzo odrekao, radila je kao prostitutka, a nakon toga je ušla u svijet droge i kartela. Na početku svoje "karijere" je radila kao obični "izviđač", pošto je kartelu dojavljivala gdje se nalazi policija, a radila je osam sati dnevno. Ukoliko bi napravila neku grešku, morala je da trpi posljedice, pa su je znali vezati po sedam dana i ne davati joj gotovo nikakvu hranu. Dok je bila u zatočeništvu, kaže da se nagledala mnogih stvari, pa je tako jednom prilikom vidjela kako članovi kriminalne grupe Zetas smrskavaju glavu čekićem jednom čovjeku kojeg su ranije kidnapovali.

Ipak, uskoro je i Malena postala ovisna o kriminalu, pa je otkrila da je uzbuđuje to kada ubije nekoga. Žena je išla do te mjere da je pila krv svojih žrtava i da je imala seksualne odnose sa tijelima ubijenih ljudi. U zatvoru je otkrila neke užasavajuće detalje svog života u sklopu kartela Los Zetas. Naime, tvrdi da je imala seksualne odnose sa tijelima bez glava, a ponekad je, kako kaže, koristila dijelove tijela žrtava i odrubljene glave kako bi se samozadovoljila.

Inače, kada je u pitanju zloglasni kartel Los Zetas, koji inače važi za jedan od najopasnijih i najbrutalnijih na Planeti, radi se o jednoj od dvije najveće bande u Meksiku. Los Zetas je počinio neke od najmonstruoznijih zločina u posljednjih nekoliko godina, tokom kojih je u obračunima između kriminalaca i snaga sigurnosti poginulo oko 60.000 ljudi. Radi se o ljudima koji nemaju nimalo milosti ili savjesti. Otimaju djecu, žene, muškarce, starce, sakate ih, muče, siluju, te ubijaju na najmonstruoznije načine.

Claudia Ochoa Felix (Los Antrax)

Claudia Ochoa Felix, 29-godišnja Meksikanka, je još jedna od žena za koju tvrde da je jedna od najopasnijih žena na Planeti. Ona je navodno na čelu grupe plaćenih ubica koje ubijaju sve šta im se naredi.

Majka troje djece navodno je grupu plaćenih ubica, Los Antrax, preuzela otkako joj je početkom 2014. godine lišen slobode njen momak Jose Rodrigo Arechiga Gamboa (35), te je sada na njoj da vodi ovu zloglasnu grupu.

Naime, elitne ubice iz grupe Los Antraxa su usko vezane uz narko kartel Sinaola, koji američke obavještajne službe smatraju najjačom krijumčarskom organizacijom na svijetu.

Los Antraxi su u suštini zaduženi za zaštitu lidera tog kartela Ismaela El Mayja Zambade (68), ali i za egzekuciju svih onih koji Sinaoli stanu na put. Carica od Antraxa, kako je inače nazivaju, svojedobno je bila i udata za člana Sinaole, El Chava Felixa, te je upravo on otac troje njene djece.

I sama Claudia je trebala biti ubijena, međutim lokalni mediji navode da su izvršitelji smrtne kazne umjesto nje greškom usmrtili Yurinu Castillo Torres.

Melissa Calderon Ojeda (Sinaloa, Damaso)

Jedna od najpoznatijih žena plaćenih ubica u Meksiku, Melissa Margarita Calderon Ojeda (32), uhapšena je prošle godine nakon što ju je izdao partner koji se nagodio s vlastima da mu, u zamjenu za informacije o njoj, smanje zatvorsku kaznu. 

Za Calderon Ojedu, u svijetu meksičkog podzemlja poznatu pod nadimkom La China, vjeruje se da je na čelu grupe ubica s 300 članova, te da je odgovorna za više od 150 ubistava u razdoblju od deset godina u meksičkoj pokrajini Baja California Sur.

Meksičke vlasti su istakle da je uhapšena bez ijednog ispaljenog metka zahvaljujući obavještajnim podacima o njenom mjestu boravka. Navodno ju je izdao partner Hector Pedro Camarena Gomez, koji je uhapšen nešto ranije. Calderon Ojeda zaustavljena je na aerodromu Los Cabos na sjeveru Meksika i tu je uhapšena.

U svijet kriminala je ušla 2005. godine započevši ljubavnu vezu s pripadnikom kartela Damaso koji je povezan s najpoznatijim meksičkim narko kartelom Sinaloa. Iako je riječ o svijetu kojim dominiraju muškarci, Calderon Ojeda se uspela popeti na sami vrh organizacijske ljestvice preko leševa i brojnih ubistava.

Mike Vigil, bivši šef međunarodnih operacija u američkoj Agenciji za borbu protiv droge DEA, izjavio je da je Calderon Ojeda zapovijedala jednom od jedinica kartela Damaso. Za Telesur TV je rekao da je Calderon Ojeda jedna od najmoćnijih žena meksičkih kartela, te da niko do sada nije pokazao kriminalne vještine i okrutnost kao što je to pokazala ona.

Hayat Boumedienne (ISIL)

Više od godinu i po je prošlo otkako je u bijegu Hayat Boumedienne (29), supruga jednog od napadača na redakciju satiričnog lista Charlie Hebdo iz Pariza, a koja važi za najtraženiju francusku teroristkinju.

Jedino što se danas o ženi koju nazivaju i najtraženijom teroristkinjom na Planeti zna jeste da je dan nakon pokolja u Parizu na graničnom prelazu Tel Abjad iz Turske, prešla na teritoriju Sirije koju kontroliše ISIL.

Potjernica koju je za njom izdala francuska policija opisuje je kao "ekstremno opasnu", a za to ima i dobre razloge. Navodno je vrhunski istrenirana u korištenju vatrenog oružja.

Rođena je kao jedno od sedmoro djece u porodici alžirskog porijekla, a život joj se raspao kada joj je majka umrla 1994. godine kada je imala samo šest godina. Lutala je od jedne do druge hraniteljske porodice, ali se nigdje nije previše zadržala zbog agresivnog ponašanja.

Tako je živjela sve do 21. godine kad je upoznala Amedija Coulibalyja, mladića koji je od sitnog delinkventa postao terorist u zatvoru u kojem je upoznao jednog ljudi iz Al Kaide.

Samantha Lewthwaite "Bijela udovica" (Al-Shabaab)

Policija je početkom ove godine objavila da je navodno Bijela udovica, Samantha Lewthwaite, viđena na tlu Evrope u Bannatyne Hotelu Darlington. Žena koja izgleda kao Samantha Lewthwaite, udovica bombaša Germainija Lindsayja, prijavila se u ovaj hotel koji se nalazi u Counthy Durhamu. Majka četvero djece je najtraženija žena na svijetu. Nakon što je njen muž 2005. godine izveo svirepe napade u Londonu, pobjegla je iz svog doma u Buckinghamshireu.

Od tada se povezuje sa terorističkom grupom Al-Shabaab i osmislila je ubistva 400 osoba. Među njima je i napad na Westgate tržnicu u Nairobiju u Keniji 2013. godine u kojem je poginulo 67 osoba, te za masakr na koledžu Garissa u aprilu prošle godine u kojem je zaklano 148 osoba.

Bijela udovica koristila se i pseudonima Natalie Webb, te Sherafiyah Lewthwaite. Zaposlena je u obavještajnoj jedinici Al-Shabaaba. Vjeruje se da komanduje vojsci od 200 ženskih vojnika istreniranih da se infiltriraju u vlade i izvedu samoubilačke napade, a zovu je "Majkom Svetog rata". Bijelu udovicu traže i vlasti u Keniji, kao i Interpol koji je izdao crvenu potjernicu.

Pripremio: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.