4.8.2016. 12:07
0
Damir Krupalija za Source.ba o povratku Bosne u ABA ligu: Ako se to desi, Sarajevo će ponovo imati dodira sa ozbiljnom košarkom
Jučer se pojavila informacija da se razmatra vraćanje nekadašnjeg košarkaškog diva, KK Bosna Royal, u regionalno takmičenje, odnosno ABA ligu.

Navodno uprava KK Bosna Royal radi na tome, a danas je za Source.ba portal govorio direktor ovog kluba, Damir Krupalija.

Učešće u ABA ligi i dolazak velikana balkanske košarke u Skenderiju svakako bi podigli Bosnu iz pepela, mjesta gdje se ponos ovog grada i košarke na ovim prostorima već dugo godina nalazi.

Sama košarka u BiH je spala na veoma niske grane, a interesovanje za ovaj sport gotovo da i ne postoji. Davna su vremena kada je Skenderija bila puna i kada su navijači i ljubitelji košarke u velikom broju podržavali svoje ljubimce u bordo dresu.

Pad KK Bosna Royal je počeo nekoliko godina unazad, a klub je 2015. godine ispao u drugu ligu i bio je pred gašenjem, ali se brzo vratio u najjači rang. 

Podsjećanja radi, KK Bosna je nekadašnji prvak Evrope (1979. godine u finalu pobijedili Emerson). Bosna je četiri puta bila prvak BiH, a osvojili su Kup BiH u tri navrata. Osim toga, Bosna je u tri navrata bila šampion Jugoslavije, te je osvojila dva Kupa Jugoslavije.

Razgovarao: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.