29.8.2016. 12:06
3
"Snimak je pušten tri dana pred početak kvalifikacija, a događaj datira od prošle sedmice. Moguće je i da je neko ciljano sada objavio ovaj snimak"
Uskoro počinju kvalifikacije za Eurobasket, a naša reprezentacija se nalazi u grupi sa Rusijom i Švedskom.

Eurobasket će naredne godine ponovo biti održan u četiri zemlje, a ovaj put domaćini će biti Rumunija, Izrael, Turska i Finska. Podsjećanja radi, plasman na Eurobasket će osigurati prvoplasirane ekipe po grupama, kao i najbolje četiri drugoplasirane selekcije.

Direktan plasman na Eurobasket su, pored domaćina, već osigurale Španija, Litvanija, Francuska, Srbija, Grčka, Italija, Češka, Latvija i Hrvatska.

Tokom priprema naš nacionalni tim je doživio tri poraza (dva od Belgije i jedan od Crne Gore), a uspjeli smo pobijediti u dva meča (Portugal i Makedonija). Radi se o reprezentacijama koje uopće ne spadaju u sami vrh evropske košarke.

U istom periodu kada se pripremala i naša reprezentacija, Švedska je odigrala sedam utakmica, dok je Rusija, koja je napokon napravila smjenu generacije, odigrala čak osam utakmica.

Ipak, dok su se naši protivnici u grupi ozbiljno pripremali za kvalifikacije, naši momci su imali vremena i za zabavljanje, uz alkohol i turbofolk. Naš tim se, kao što možete vidjeti na videu koji se sinoć pojavio u bh. medijima, "priprema" uz alkohol i stihove Cece Ražnjatović, a tu je i nekadašnja legenda reprezentacije BiH, a sadašnji pomoćni trener, Dževad Alihodžić, kako bi im pomogao u "pripremama".

Danas je povom ovog događaja za Source.ba portal govorio generalni sekretar KSBiH, Dubravko Barbarić.

"Ne smatram primjerenim bilo kakve proslave za vrijeme priprema reprezentacije. Mi ćemo ovdje u KSBiH poduzeti neke sankcije koje se tiču mojih ovlasti. Ja imam svoje ovlasti kada su u pitanju uposlenici u Savezu, dok selektor Mulaomerović ima ovlasti kada je u pitanju njegov stručni štab i igrači. Nije to ništa neobično, dešava se ovo i u nekim drugim reprezentacijama", kaže Barbarić na početku razgovora za Source.ba portal.

Snimak se pojavio sinoć u bh. medijima, ali sekretar KSBiH tvrdi da je isti nastao nešto ranije.

"Ovaj događaj nije bio tri dana pred početak kvalifikacija. Ovaj snimak je pušten tri dana pred početak kvalifikacija, a događaj datira negdje od prošle sedmice. Moguće je i da je neko ciljano sada objavio ovaj snimak jer se od nas uvijek očekuje neuspjeh, kojeg priželjkuje veliki broj ljudi. Naš pripremni period uopće nije bio loš, naše pripreme su bile možda bolje nego ikada. Igrači su potpuno spremni, neke se utakmice dobiju, neke se izgube, nije to toliko loše. Pojedinim reprezentacijama se veliki broj pripremnih utakmica na kraju osvetio. Nikad se ne zna šta je bolje od toga"
, ističe Barbarić.

Reprezentacija BiH je već otputovala za daleki Perm gdje će za dva dana igrati prvi meč kvalifikacija protiv selekcije Rusije.

"Snimak je pušten dok su oni bili na putu prema Rusiji. Sada ih neću ometati jer se odmaraju i pripremaju za utakmicu", poručuje sekretar KSBiH za naš portal.

Barbarić je ranije rekao kako je na snimku vidio Medina Duškaja, koji je uposlenik KSBiH, te je poručio da će za njega predložiti da bude otpušten.

"Rekao sam da ću to uraditi kada utvrdim sve okolnosti. Prema saznanjima koje sada imam, on nije obavijestio one ljude koje je trebao obavijestiti da se to dešava. Što se tiče Dževada Alihodžića, on je dio stručnog štaba Damira Mulaomerovića, tako da je selektor taj koji treba da predloži sankcije za njega", završio je na kraju razgovora za Source.ba portal generalni sekretar KSBiH, Dubravko Barbarić.

Kada su u pitanju aktuelne kvalifikacije za Eurobasket 2017, domaća utakmica protiv Rusa će se igrati u Tuzli (10. septembar), dok će se ona sa Šveđanima odigrati u Sarajevu (3. septembar). Prvi meč kvalifikacija naš nacionalni tim igra u Permu protiv Rusije, a ta utakmica se igra već u srijedu, gdje ćemo nastupiti bez kapitena Mirze Teletovića, koji zbog zdravstvenih razloga nije otputovao za Rusiju. 

Novinar: Haris Ahbabović


3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.