29.9.2016. 9:24
0
Izborne "face" na ulazu u džamije: Memić je nakon našeg snimanja poskidao svoje plakate, Handanagić ne može zaustaviti kandidate da lijepe plakate
Lokalni izbori dolaze u nedjelju, a kandidati se takmiče ko će na što vidljivije i konretnije mjesto zalijepiti svoj predizborni plakat.

Mnogo je onih koji su to odlučili uraditi nedaleko od sakralih objekata, konkretno džamija. Tako smo obišli nekoliko džamija na području Sarajeva. 

Novoizgrađena džamija na Stupu pripada Općini Ilidža, pa je logično da pored nje budu kandidati koji pretenduju za političke pozicije u ovoj općini. Miralem Batlak je jedan od njih. U džematu je snaga, zeleni plakat odmah na ulazu u džamiju. Vjernike na ulazu u spomenutu džamiju je dočekao i plakat aktuelnog načelnika, Senaida Memića.

Sekretar Općinskog odbora SDA Ilidža je svega 15 minuta nakon što smo mu rekli zbog čega zovemo i čiju izjavu tražimo poručio kako su plakati uklonjeni. I nisu nas slagali. Plakati koji su se nalazili pored džamije na Stupu su zaista uklonjeni. Svega 15 minuta nakon što smo kontaktirali Općinski odbor SDA Ilidža i načelnika Senaida Memića.

Sličnu, ali mnogo kompleksniju, situaciju smo zatekli i u Starom Gradu gdje prednjače plakati Suada Handanagića, kandidata za načelnika Općine Stari Grad.

Osim što se plakati Suada Handanagića nalaze na samim ulazima u Carevu džamiju i džamiju u Ulici Logavina, svoje učešće u ovoj priči su uzeli i nezavisni kandidati Općine Stari Grad, koji također čine dekor na samom ulazu u Carevu džamiju. Izjavu načelnika Ibrahima Hadžibajrića nismo mogli dobiti, jer je na godišnjem odmoru, a i nije odgovarao na naše pozive. Ipak, uspjeli smo dobiti izjavu Suada Handanagića.

Osim fenomena lijepljenja plakata na oglasne ploče džamija, u Starom Gradu postoji fenomen lijepljenja plakata preko plakata protivnika. 

U krugu od 100 metara pored Alipašine džamije, Begove džamije, džamije na Ciglanama, Jordanske džamije, Kuvajtske džamije, Istiklal džamije i džamije kralja Fahda nismo pronašli nijedan predizborni plakat.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.