14.11.2016. 18:09
13
Amer Toskić koji je sinoć pretučen u Atini za Source.ba: Jedan me kacigom udario po usni, a drugi me potom udario kacigom po glavi
FOTO: Facebook
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala 1:1 na stadionu Karaiskakis protiv selekcije Grčke, u sklopu kvalifikacija za SP u Rusiji.

Naša reprezentacija je povela autogolom Karnezisa, nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Miralem Pjanić. U petoj minuti sudijske nadoknade Grci su preko Tzavellasa izborili bod, pa je naš tim tako propustio priliku da donese tri velika boda sa gostovanja u Pireju.

Nekoliko naših navijača pretučeno je neposredno pred početak utakmice Grčka - BiH na stadionu Karaiskakis. Amer Toskić, koji inače živi i radi u Norveškoj, jedan je od bh. navijača koji je pretučen ispred Karaiskakisa. Danas je za Source.ba portal podijelio sve ono što se sinoć dešavalo pred početak utakmice.

"Krenuli smo da uđemo na stadion Karaiskakis, a sa desne strane smo sreli grupu momaka na koju uopće nisam obraćao pažnju. Odjednom su počeli da viču 'Kosovo je Srbija', 'Srbija, Srbija'. Rekao sam sebi da samo idem naprijed, provokacije su tu, ne okreći se i to je to. Čujem neka frka i gužva, okrenem se, kako sam se okrenuo jedan od njih me je kacigom motora udario po usni. Još jedan od njih me je udario kacigom od motora po glavi. Jedan moj kolega se hrvao sa njima, a onda sam samo vidio kako grupa od šest ili sedam momaka trči prema nama. U tom momentu možeš samo da se skupiš i da moliš Boga da što brže i bolje prođe".

"Dobio sam pomoć od mecidinskog osoblja na stadionu, imao sam rasjekotine na usni i glavi. Drugi kolega je imao rasjekotinu na uhu. Sve se dogodilo brzo, iza leđa, što se kaže 'hinjski'. Ja mislim da to nisu bili Grci. Svi oni povici, osjetiš jednostavno po naglasku da to nisu Grci. Ne može neko ko je odrastao u Grčkoj da ima taj tipični naglasak sa ovih prostora", poručuje Amer Toskić za naš portal.

Danas smo dobili informaciju kako je ispred stadiona bio veliki broj policajaca, ali da je jednostavno zakazala njihova reakcija.

"Policije je bilo mnogo. Drugi kolega je došao do policajaca i pitao ih zašto ništa nisu uradili. Oni su mu rekli kako ništa nisu vidjeli. Nije moguće da ništa nisu vidjeli, posebno kada 15 ljudi udara dvojicu, a ovi ništa ne vide. To je bilo samo ono daj da staviš ruku preko očiju, čekaš da se sve završi i da pokupiš poslije šta je ostalo", kaže sagovornik Source.ba portala.

Amer tvrdi da uopće nije, zajedno sa svojim kolegama i prijateljima, imao problema na ulicama Pireja i Atine. Tvrdi da ih niko nije krivo ni pogledao.

"Cijelo popodne smo hodali, niko nas nije krivo pogledao, sve dok nismo stigli pred stadion. Mi smo nakon toga odvezeni u bolnicu. Odmah su nas smjestili u bolnicu i uradili su nam sve moguće pretrage i snimke. Zbog toga sam im veoma zahvalan. Policija je također stigla u bolnicu, uzela naše izjave i na kraju su nas pitali hoćemo li tužiti te ljude. Šta mi to sada znači hoću li ih tužiti ili ne. On ostaje u Grčkoj, a ja došao kući u Norvešku. Pojeo vuk magaraca", kaže Amer Toskić.

Amera smo upitali kako gleda na komentare bh. navijača da spremaju jedan vid osvete u Zenici kada u junu budemo igrali sa Grcima.

"Mi nismo takav narod, pa da idemo u Zenicu i da se svetimo. Oni Grci i koji budu u Zenici, ja smijem glavu dati da to neće biti ovi momci koji su to uradili u Atini. Sami sebi možemo napraviti medvjeđu uslugu, pa da napravimo veće probleme. Kolege su mi rekle da su ti momci ušli na stadion i mahali sa bh. duksericama i šalovima kao da su to neki ratni trofeji", rekao je danas za Source.ba portal Amer Toskić, bh. navijač koji je pretučen u Atini.

Podsjećanja radi, revanš meč protiv Grčke će se odigrati 9. juna u Zenici na stadionu Bilino polje. Prije toga, krajem marta ćemo igrati protiv Gibraltara također u Zenici.

Razgovarao: Haris Ahbabović


13
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.