29.11.2016. 14:19
5
Na golu Fadilova kćerka, stoper Nikšićev "buraz", a u špicu KRALJ: Ovo je FC Nepotism!
Liga prvaka u fudbalu. Novi megaklub je na pomolu. 'ta će Ronaldov Real Madrid, Messijeva Barcelona ili Ancelottijev Bayern? 'ta će bogati evropski velikani. Njihov novac je ništa naspram novca kojeg ovaj klub posjeduje.

Dame i gospodo, div na svjetskoj mapi - FC Nepotism. Klub koji kroz historiju nije bio poznat po tome da je imao posebno bogatstvo, ali u posljednjih 20-ak godina važi za jednog od najbogatijih kolektiva na svijetu. Sada je njihova ekonomska moć napokon došla do izražaja. 

Jedinstven sportski div koji nikada do sada nije viđen. Spavate li mirno Nou Campe, Santiago Bernabeu i Alianz Areno? Spavaš li mirno Evropo?

Kako bismo vam objasnili o čemu se radi, krenut ćemo redom sa predstavljanjem rostera ovog megatima.

1) Na poziciji golmana nalazi se Ada Novalić. Iskusan golman koji je u FC Nepotism stigao iz Finansijsko-informatičke agencija FBiH gdje ju je zaposlio njen "tajo", Fadil Novalić, inače premijer FBiH. Ovo je ujedno i jedan od najskupljih transfera kada je u pitanju FC Nepotism, pa im Fadile oprosti zbog rasipništva.

2) Desnog beka u prvoj postavi ovog megakluba će igrati Aleksandar Špirić, inače sin još jedne legende ovog kluba, Nikole Špirića. On je za nešto manju svotu novca od maločas spomenute Ade Novalić došao u Nepotism iz bh. ambasade u Beogradu, gdje je inače radio kao prvi sekretar. Kažu da ima odlike probijanja po boku poput legendarnog brazilca Cafua.

3) Poziciju prvog stopera u ekipi zauzima Melina Špilja, inače kćerka klupske legende Ismeta Bajramovića, predsjednika SSSBiH. Ona je u Nepotism stigla kao slobodan igrač, iako su u njenom bivšem klubu tvrdili da imaju pravo na njen transfer. Ništa sporno kada su u pitanju transferi dotične. I već ranije nije ispunjavala uvjete, ali je transfer uredno bio realizovan u Glavni sekretarijat Vlade FBiH.

4) Drugi stoper u ekipi će biti Mirsad Nikšić, a dolazi iz Autocesta FBiH, gdje je obavljao ulogu izvršnog direktora za upravljanje i održavanje. Da bolje pojasnimo, nešto poput Stevena Gerrarda svojevremeno u Liverpoolu. Mirsad je inače brat još jedne klupske legende, Nermina Nikšića, nekadašnjeg premijera FBiH.

5) Lijevi bek čini Negra Mašović, inače kćerka dugogodišnjeg golmana Nepotisma, Amora Mašovića. Ona u Nepotism stiže iz istog kluba iz kojeg dolazi i Ada Novalić. Nepotism će FIA-i za ovaj transfer platiti također mnogo novca, pa im stoga Fadile (ponovo) oprosti.

6) Na poziciji zadnjeg veznog fudbalera će se pronaći Ana Radmanović Ilić, inače kćerka Nebojše Radmanovića, nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH, koji je drugi po broju nastupa u FC Nepotism. Ana je za veoma mali novac stigla iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

7) Desno krilo činit će supruga Igora Radojičića (gradonačelnika Banja Luke), Sanja Radojičić. Ona je za ogroman novac stigla iz Elektroprenosa, a prije toga je sa velikim uspjehom nastupala za Ministarstvo finansija u Vladi RS-a. Fudbalski kritičari za nju vole reći da je naprednija verzija Davida Beckhama.

8) Lijevo krilo će činiti kćerka Milorada Dodika, Gorica, koja je u FC Nepotism stigla iz redova Poreske uprave RS-a, a koja je inače poznata po tome da svoje fudbalere skupo prodaje. Tako je bilo i ovaj put, pa je FC Nepotism dobio još jedno upozorenje za finansijski Fair play od Fadila Novalića.

9) Ofenzivni veznjak je Filip Cvijanović, inače sin premijerke RS-a Željke Cvijanović, koja ujedno slovi za drugog najboljeg strijelca u historiji Nepotisma. On je u ovaj klub stigao iz Elektroprenosa za ogroman novac. Od njega se očekuje da će pomagati napadačima i da će biti kao neka vrsta "prikrivenog" špica.

10) Jedan od napadača u ovom timu će biti kćerka Zorana Tegeltije koja je u FC Nepotism stigla iz Elektroprenosa. Ipak, u ovom slučaju klub je pronašao zamjenu. U slučaju povrede dotične, na njeno mjesto će stići njena majka Duška, koja bi tako prešla iz redova Ministra trgovine i turizma Vlade RS-a u FC Nepotism.

11) Glavni adut ekipe će biti Miroslav Vujičić, kojeg inače od milja zovu "kraljem Nepotisma". Za ovog vrsnog golgetera izuzetnih napadačkih sposobnosti kažu da je realizovao brojne transfere svoje rodbine, pa mu pored toga što je uspješan napadač od ruke idu i poslovi sa transferima. Od njega se očekuje brojka od barem 50 transfera, mislimo, golova po sezoni.

Za menadžera/trenera FC Nepotisma je izabran narod Bosne i Hercegovine. Kažu da su glavne odlike ovog trenera to što često trpi sr*** svojih fudbalera i veoma rijetko mijenja svoju postavu. Uglavnom mu se u rosteru manje - više vrte isti fudbaleri. Fudbalski analitičari će reći da FC Nepotism nije mogao dobiti boljeg trenera.

Novinar: Haris Ahbabović


5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.